Το μωβ καλοκαίρι του '19

Θραύσματα σκέψεων και εικόνων για το καλοκαίρι με αφετηρία και κατάληξη τη μουσική
Πόσα χρόνια ξέρουμε ότι υπάρχει σύμπαν; Δεκατρία ή δεκατέσερα; Δεν θυμάμαι, μα το δεκατρία είναι γρουσούζικο γι' αυτό ας πούμε δεκατέσερα. Πόσα χρόνια ξέρουμε ότι υπάρχει ζωή σ'αυτόν το μικρό πολύχρωμο πλανήτη; Τρία, τέσερα, πέντε; Δεν θυμάμαι οπότε ας πούμε τέσσερα να τα βρούμε κάπου στη μέση.

Φέτος το καλοκαίρι στην Κεφαλονιά έχει ετούτο τον ήλιο της Μεσογείου. Αυτό το φως που καίει όλο και περισσότερο. Ευτυχώς μας δροσίζουν τεράστιοι ανεμόμυλοι από το βουνό και τούτη δω η αράδα σαν άλλο ημερολόγιο λαπαλισάδας μοιάζει. Έχουμε και τα δέντρα. Τι διεργασίες γίνονται άραγε στις φυλλωσιές μέσα, ριζωμένες αιώνια απ' την αρχή της ζωής ως το τώρα. Μια πάχνη έπεσε και τα φύλλα αντανακλούν σαν μικρά κάτοπτρα. Ακτινοβολούν ζωή, ακτινοβολούν πίστη, ακτινοβολούν ελπίδα, ακτινοβολούν αγάπη.

Κάτω από ένα δέντρο είδα έναν μεταλλικό φίλο να μου απλώνει το χέρι μα δεν με καταλάβαινε καλά. Τον ρώτησα τι κάνει και ήταν μπερδεμένος προσπαθώντας να βρει με νούμερα το νόημα της ζωής. Και τούτο το κείμενο έφτασε τις 360 λέξεις. Πολύ μεγάλο για να το διαβάσω πάλι. Ή μήπως όχι; Σπιν πάνω ή κάτω;

Φυσάει, φυσάει δυνατά και μέσα και έξω. Τα πρόβατα της θάλασσας αφρισμένα βγήκαν και χορεύουν. Τα πολλά τα φοβάται ο κακός. Από πάνω ένας γλάρος τα κοιτά. Μακάρι να έβλεπα μέσα από τα μάτια του. Σαν όνειρο μοιάζει. Σαν όνειρο που έβλεπα παιδί. Γειά σου Μάκη, Γεράσιμε, Γερασιμούλα.

Βούτηξα για λίγο στον βυθό. Στα δέκα έχει φως, στα είκοσι έχει ακόμα, στα τριάντα θες φακό, στα πενήντα καμιά φορά βλέπεις ναυάγια. Ωπ... κάτι άφησα. Δεν έκανα καλά τις πράξεις. Πιο κάτω τι γίνεται; Που πάει το φως θείε Άλμπερτ; Όλο και πιο μαύρο. Ποιός το αντέχει το μαύρο παλιά μου δασκάλα, παλιέ μου συμμαθητή, παλιέ μου φίλε; Τα ιερά σας τα ανακάτεψα; Θέλει και λίγο θέατρο η ζωή, καταλαβαίνω.

Σουρούπωσε και παίρνω δάνεια από το λυκόφως. Μια μωβ σκιά απλώνεται στον ουρανό. Κάποιος καίγεται και λάμπει. Ποιός; Ρωτώ. Ποιός; Σε λίγο θα μαζευόμαστε στις μεγάλες γιορτές και θα κοιταζόμαστε. Όμορφα όνειρα. Ας χτίσουμε γέφυρες. Καληνύχτα.

Φιλικά,
Περικλής

*Ο Περικλής Κουρκουμέλης είναι Φυσικός και τραγουδοποιός, με έναν εξαίρετο δίσκο ήδη στο ενεργητικό του με τίτλο «Τα όνειρα στον κήπο».
«Τα όνειρα στον κήπο» κυκλοφορούν από το Ogdoo Music Group στα δισκοπωλεία και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates