Το Jason Αντιγόνη είναι κάτι σαν την μαντάμ Λουκά;

Περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι, για ενημέρωση ή για την αυτοπροβολή του;
15/06/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σέβομαι απόλυτα τα δικαίωμα του καθενός/της καθεμίας, να προσδιορίζει ο ίδιος/η ίδια το φύλο. Σέβομαι απόλυτα τις κινητοποιήσεις - δράσεις της LGBTQ+ κοινότητας για παραμερισμό των διακρίσεων. Όμως, η περίπτωση του Jason Αντιγόνη προβληματίζει αν ανήκει σε τέτοιες κινήσεις ελευθερίας.

Το Jason Αντιγόνη (ο ίδιος επιθυμεί να αναφέρεται με άρθρο ουδέτερο) λέει πως είναι χωρίς φύλο και επιθυμεί την νομική κατοχύρωση. Έχω την εντύπωση πως μέλημά του δεν είναι τόσο η προβολή αιτημάτων των αποκλεισμένων από την «υγιή» κοινωνία ομάδων, όσο η προβολή του εαυτού του.

Μου θυμίζει έντονα την διάθεση της μαντάμ Λουκά. Τα φώτα της διασημότητας μετρούν γι' αυτήν περισσότερο από τις «διακηρύξεις» που κάνει, έτσι που σκαρφίζεται χίλια κόλπα για να μπει στο πλάνο της τηλεόρασης.
02photontal
Και το Jason Αντιγόνη;

Δεν υπάρχει τηλεοπτική εκπομπή που να μην πήγε να δώσει το σόου του, ή αν υπάρχει, σίγουρα στο μέλλον, αν το καλέσουν, θα πάει. Το είδαμε στον Λιάγκα, στην Ανίτα, στην Τατιάνα και σε πολλές άλλες παρόμοιες εκπομπές.

Τελευταία, το είδα στο Athens Pride 2018. Φαινόταν πως έκανε το παν για να κλέψει την παράσταση, την προσοχή των φωτογράφων. Εμφανίστηκε σαν ΘΕΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ με κόκκινες ζαρτιέρες. Στην πλάτη του ήταν γραμμένες οι λέξεις: ΦΕΜΙΝΙΣΤΗΣ, ΑΘΕH, ΒΙΓΚΑΝ. Στόχευε άραγε με αυτή την προκλητική εμφάνιση να μας ευαισθητοποιήσει για τα δικαιώματα των Φεμινιστριών, των Βίγκανς, των Άθεων και Διεμφυλικών;
03photontal
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που χωρίζει τον αγώνα για αλλαγή της κοινωνίας, από την αυτοπροβολή. Θυμήθηκα την παλαιότερη περίπτωση του μίστερ Εθνικά Μπούτια. Ποιος θα έλεγε πως υπερασπιζόταν εκείνος τους έλληνες gay; Κανείς.

Ο «Μπούτιας» ένα είχε μόνο στο μυαλό του: Να δείξει τα μπούτια του και τίποτα άλλο. Ή, αν είχε στο μυαλό του και κάτι για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ο τρόπος που το έκανε, ζημιά προκαλούσε.

Έρχομαι πάλι στο Jason Αντιγόνη.

Δεν είναι τόσο αυτό που ενοχλεί η προκλητική εμφάνιση. Και η πρόκληση έχει τον ρόλο και της σημασία της, αρκεί να μην γίνεται μέσον αυτοπροβολής. Αν το συγκεκριμένο άτομο δεν περιφερόταν από κανάλι σε κανάλι, με διάθεση εμφανώς «δείτε με!», θα λέγαμε ίσως άλλα.

Αλλά τώρα, είναι φανερό πως τα κανάλια τον βγάζουν για τα νούμερα και ως κάτι το αξιοπερίεργο, όπως είναι φανερή και η δίψα του να εμφανίζεται στα κανάλια. Ας σκεφτεί, αν ο τρόπος αυτός προβολής αιτημάτων είναι ο καλύτερος.

Credits: Όλες οι φωτογραφίες Μανώλης Νταλούκας

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates