Οι θησαυροί του Γιώργου Παπαστεφάνου στο youtube

Εδώ και λίγο καιρό γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της προσφοράς του Γιώργου Παπαστεφάνου, μέσω του καναλιού που έχει δημιουργήσει στο youtube, για το οποίο σημειώνει:
«Μια ζωή με θυμάμαι να τρέχω! Ραδιόφωνο, τηλεόραση, στίχοι σε τραγούδια, διαφήμιση, παραγωγές δίσκων, συνεργασίες, ταξίδια... Δεν είναι κρίμα όλα αυτά που έχω κάνει πενήντα χρόνια τώρα να κυκλοφορούν σκόρπια δεξιά και αριστερά (ή και να μην κυκλοφορούν καθόλου) αντί να είναι συγκεντρωμένα σε έναν ιστότοπο;»

Γιώργος Παπαστεφάνου - Λίγες λέξεις για μια μεγάλη πορεία…


Πριν από τρία χρόνια, κάνοντας ένα μικρό αφιέρωμα στον Γιώργο Παπαστεφάνου, είχα γράψει: «Αναφέρομαι στον κύριο Γιώργο Παπαστεφάνου, με τη “χαμογελαστή φωνή”, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως ραδιοφωνικός παραγωγός το 1960, ενώ από το 1972 εμπλουτίζει την ελληνική τηλεόραση με μουσικά αφιερώματα, τα οποία ήταν και είναι σημεία αναφοράς στο ελληνικό τραγούδι και πηγή για τους νεώτερους δημοσιογράφους, ερευνητές και γενικότερα φίλους του καλού τραγουδιού. Θα χρειαστούμε αρκετές διαδικτυακές σελίδες για να απαριθμήσουμε τις μοναδικές καλλιτεχνικές συνεργασίες και τις απρόβλεπτες ερμηνείες, που με πρωτοβουλία του ίδιου πραγματοποιήθηκαν στα τηλεοπτικά πλατό. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως η ραδιοφωνική εκπομπή του “Καλησπέρα Κύριε Έντισον” παιζόταν στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για 17 περίπου χρόνια. Εκτός όμως από τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Γιώργος Παπαστεφάνου υπήρξε και σημαντικός στιχουργός…»

To κανάλι του Γιώργου Παπαστεφάνου


Το κανάλι του Γιώργου Παπαστεφάνου δημιουργήθηκε στις 26 Μαρτίου 2014 και μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν ανενεργό. Εδώ και δυο μήνες σχεδόν βρίσκεται και πάλι σε λειτουργία, απαριθμώντας, τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, 788 συνδρομητές, που αυξάνονται καθημερινά, καθώς και 52.370 προβολές. Έχουν αναρτηθεί δεκάδες αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών ή και ολόκληρες εκπομπές του Γιώργου Παπαστεφάνου, στις οποίες πραγματοποιήθηκαν μοναδικές καλλιτεχνικές συμπράξεις και ξεχωριστές εκτελέσεις.  Και ακόμη,  ραδιοφωνικές εκπομπές, ανέκδοτες ηχογραφήσεις, αλλά και τραγούδια με στίχους του Παπαστεφάνου σε γνωστές ή σπάνιες εκτελέσεις, κάποιες από τις οποίες έγιναν στο εξωτερικό. Για να τα δείτε και να τα ακούσετε όλα αυτά, δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ.

Πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως κάθε μέρα προστίθενται νέα ντοκουμέντα. Όλα αυτά με τη συνοδεία απολαυστικών κειμένων για την ιστορία του κάθε τραγουδιού ή της εκπομπής.

Αναβάθμιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης


Δεν ξέρω αν έχουμε πολλούς σαν τον Γιώργο Παπαστεφάνου… Μάλλον όχι. Είναι κι αυτός ένας από τους αναντικατάστατους, όπως είχα γράψει πριν από λίγες μέρες για τον Πάνο Γεραμάνη. Με την παρουσία του λοιπόν, τόσο στο youtube, όσο και στο facebook έχω την αίσθηση πως αυτοί οι διαδικτυακοί χώροι αναβαθμίζονται καθημερινά. Κι επειδή τα «μου αρέσει», κατά κόσμο «like», όσο και αν τα «αποποιούνται» κάποιοι που αρέσκονται να δείχνουν «υπεράνω», είναι ένας «δείκτης», πρέπει να σημειώσω πως η αποδοχή που γνωρίζουν οι αναρτήσεις του Γιώργου Παπαστεφάνου είναι πρωτοφανής και ξεπερνά κάθε προηγούμενο και προσδοκία. Μακάρι να γίνει παράδειγμα και σε άλλους σημαντικούς ανθρώπους του τραγουδιού και στο μέλλον να «γευτούμε» τα ανυπολόγιστης αξίας «κεράσματά» τους…

Ευχαριστούμε Κύριε Έντισον…

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates