Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις!

Όλοι θέλουμε να πετύχει αυτή η κυβέρνηση για το καλό όλων μας.
09/02/2015
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για το καλό του ανέργου, του εργαζόμενου, του σωστού και έντιμου επιχειρηματία, για το καλό του έθνους.

Το αντίθετο επιθυμούν οι εμπαθείς, οι πουθενάδες, οι διαπλεκόμενοι και οι κομματικά φανατισμένοι.

Αλλά τους μόλις δεκαπέντε ημερών κυβερνήτες πρέπει κάποιος να τους μαζέψει, να τους ορθολογήσει και να τους πείσει ότι το προεκλογικό «καρναβάλι» τελείωσε. Οι ατελείωτες υποσχέσεις, οι λεονταρισμοί, οι τσαμπουκάδες, οι δημόσιες εσωτερικές του διαφωνίες είναι για τις παρέες και τα γήπεδα και όχι για υπεύθυνους κυβερνώντες.

Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Είναι η τέχνη του ρεαλισμού και της προνόησης. Είναι η τέχνη της ικανότητας ανάμεσα σε πολλά κακά να διαλέγεις το λιγότερο οδυνηρό. Η πολιτική πρέπει να είναι απαλλαγμένη από φαντασιώσεις, χίμαιρες, επινοήσεις και επικλήσεις ανύπαρκτων συμμάχων και να μπορεί να προσδιορίζει απόλυτα ρεαλιστικά τη δυναμική και την αντοχή του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Μία διαπραγμάτευση και ένας αμοιβαίος συμβιβασμός δε σημαίνει υποχωρήσεις. Σημαίνει λογική και ρεαλισμό. Δεν μπορείς να προσμένεις να συμφωνήσει η άλλη πλευρά και να αποδεχθεί όλες τις προτάσεις σου. Έχουν και να λογοδοτήσουν απέναντι στους λαούς τους. Δεν μπορεί το 36% του 1,9% του Ευρωπαϊκού πληθυσμού της Ευρώπης να επιβάλει όλα όσα αυτό επιθυμεί.

Όταν ζητάς τη δική σου Δημοκρατία στη χώρα σου πρέπει να σέβεσαι και την Δημοκρατία στις χώρες των εταίρων σου. Άλλωστε δεν σε έβαλε κανείς με το ζόρι στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ήθελες και μπήκες. Το σύνολο των κυβερνώντων έχει καλές προθέσεις. Αποτελείται από νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά – από ότι δείχνουν είναι αδιάφθοροι – αλλά χρειάζεται να δείχνουν περισσότερο σύνεση και λίγα λόγια.  Άλλωστε ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.

Αυτό που πρέπει να επιδιώξει η νέα κυβέρνηση είναι να παραμερίσει λίγο την ακαμψία της και να δει τα πράγματα από μία λογική και εφικτή οπτική γωνία. Πρέπει να γνωρίζει επίσης η κυβέρνηση ότι δεν κερδίζει πάντα ο Δαβίδ τον Γολιάθ.
Και όπως είπε ο Μπρεχτ «σε ένα κόσμο γεμάτο αμαρτία, δε γίνεται να αγιάσεις». Ή θα γίνεις νούμερο ή θα συντριβείς ή θα συμβιβαστείς.

Συμβιβασμός δεν σημαίνει απαραίτητα ήττα αλλά μερικές φορές και νίκη χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα όπλα.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates