Η Αρβελέρ ακυρώνει τα ψέματα των σχολικών βιβλίων

Απευθύνεται όχι μόνο σε αυτούς που γνωρίζουν πολλά αλλά και σε όλους αυτούς που αισθάνονται περισσότερα.
Διαβάζουμε καθημερινά στον τύπο και στα περιοδικά και ακούμε από τις τηλεοράσεις ότι δεν υπάρχουν σήμερα αξιόλογα μουσικά έργα και σημαντικές στιχουργικές και ερμηνευτικές καταθέσεις.

Ότι τάχα έχουν μικρή ημερομηνία λήξης και επειδή ζούμε στην εποχή της ταχύτητας της πληροφορίας δεν προλαβαίνει το γνωστικό και συναισθηματικό πεδίο μας να τα αφομοιώσει και να τα επεξεργαστεί.

Μπορεί πράγματι να είναι έτσι ή να φαίνονται περίπου έτσι τα πράγματα.

Εμείς οι παλαιότεροι όμως που έχουμε ζήσει όλα τα μεγάλα και τα σπουδαία του σύγχρονου μουσικού πολιτισμού μας θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στην κρίση μας για να μην κατηγορηθούμε για παρελθοντολογία και παρατεταμένη και ανίατη μυθοπλασία.

Μέσα σε αυτή την ισοπεδωτική γενίκευση συνθλίβονται ορισμένες αλήθειες και πέφτουν θύματα της.

Η «Αμίλητη Ιστορία»


Αυτή την περιφερόμενη ένδεια ποιότητας στο μουσικό περιβάλλον έρχεται να διαψεύσει η έκδοση της ποιητικής συλλογής «ΑΜΙΛΗΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» σε βιβλίο + CD.  Μία ποιητική συλλογή της Ελένης Αρβελέρ που ντύθηκε με τη μουσική του Νίκου Πλάτανου και ερμηνεύτηκε από το Γιώργο Νταλάρα, τη Μέμη Σπυράτου και την Ασπασία Στρατηγού.

Η Ελένη Αρβελέρ, η τεράστια αυτή προσωπικότητα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, με τα λόγια της «κλικάρει» πάνω σε σημαντικά σημεία της Βυζαντινής ιστορίας και λέει αλήθειες που διαψεύδουν τα ψέματα που αναφέρονται στα σχολικά βιβλία.

ΝΕΟΛΛΗΝΙΚΟ

Παλιά και γνήσια ελληνική αυτή η διχοστασία.
Παιδιά οι μεν αγίων κι αγγέλων ασωμάτων,
απόγονοι οι άλλοι αρχαίων αγαλμάτων,
προσμένουν όλοι θαύμα την παλιγγενεσία,
χωρίς διόλου να νοιάζονται που, τώρα εδώ και χρόνια,
άγρια αλληλοσφάζονται στα μαρμαρένια τα αλώνια.

Είναι η πρώτη φορά που μελοποιούνται ποιήματα της Ελένης Αρβελέρ σε αυτή την έκδοση βιβλίου + CD και αυτό το γεγονός από μόνο του σημειολογεί μία ουσιαστική πολιτιστική παρέμβαση. Άλλωστε ο Ελληνικός Πολιτισμός σε όλες τις περιόδους κρίσης υπήρξε η καλύτερη γραμμή άμυνας για να διατηρήσει το φρόνημά μας ακμαίο.

Ο Γιώργος Νταλάρας για ακόμη μία φορά απέδειξε ότι είναι πλασμένος να ερμηνεύει τα μεγάλα και τα μοναδικά. Ο Νταλάρας φαίνεται πως δεν τελειώνει εύκολα όπως πολλοί πιστεύουν και ίσως περισσότεροι εύχονται γιατί έχει ακόμη αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον πολιτισμό.

Η «ΑΜΙΛΗΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» ήρθε για να αφήσει το δικό της ποιοτικό αποτύπωμα στη διαδρομή της Ελληνικής μουσικής περιπέτειας και για να αποδείξει ότι υπάρχει συνέχεια στον μουσικό πολιτισμό μας.

Απευθύνεται όχι μόνο σε αυτούς που γνωρίζουν πολλά αλλά και σε όλους αυτούς που αισθάνονται περισσότερα.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates