Το συμπέρασμα ακούγοντας τα ακυκλοφόρητα του Jimi Hendrix

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Το παλικάρι απ’ το Seattle, έφυγε νωρίς. Ο μύθος του όμως αφορά όσα «έγραψε» με την κιθάρα του στο σύντομο βίο του.
Φλογισμένος και αισθαντικός. Τζίμι Χέντριξ, ο μοναδικός και ανεπανάληπτος.

Αυτά τα «παλιά» γραφτά μου έρχονται στο νου ακούγοντας ακυκλοφόρητα κομμάτια - στιγμές του Jimi Hendrix, από το Both Sides Οf Τhe Sky, που ολοκληρώνει την τριλογία αρχειακών εκδόσεων για τον Jimi Hendrix, μετά τα «People, Hell and Angels» (2013) και «Valleys of Neptune» (2010).

Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για αρπαχτές της οικογένειας και των συνεργατών του «Θεού» αλλά… όπως και να το κάνουμε το εν λόγω υλικό πέρα από την αξία του και το «δώρο» στους λάτρεις του είδους «ενεργοποιεί» και το ενδιαφέρον των νεότερων ακροατών γύρω από τον Jimi Hendrix

Θα μου πείτε πως τόσο το έργο όσο και ο μύθος του καλλιτέχνη δεν το έχουν ανάγκη. Έτσι κι αλλιώς όσοι «ψάχνονται» θα τον ανακαλύψουν…. Και μάλλον ορισμένοι κάνουν τη δουλειά τους κοιτώντας τις τσέπες του.

Μπορεί να έχετε δίκιο. Όμως κι εγώ ο «παλιός» με αφορμή αυτές τις κυκλοφορίες ξανάβαλα στο πλατώ τα βινύλια του Jimi Hendrix… λίγο νωρίτερα απ’ ότι το κάνω συνήθως κατά καιρούς…

Καταλήγω λοιπόν πως, διατηρώντας τις επιφυλάξεις μου, είμαι υπέρ αυτών των κυκλοφοριών…

Το συμπέρασμα μιας ακόμη ακρόασης Jimi Hendrix: Κανείς δεν έπαιξε πριν ή μετά όπως αυτός.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates