Σιγά… η πατρίδα κοιμάται

Ένα λάθος που αναδημοσιεύεται παντού… μία χρήσιμη αφορμή.
Ο Κώστας Μουρσελάς δε μένει πια εδώ. Μένουν όμως τα μεστά βιβλία του, τα θεατρικά του, η σπορά του και οι καρποί που με τη σειρά τους γονιμοποιούν τη σκέψη και τις στιγμές μας.

Διαβάζοντας τα «βιογραφικά» του που μετά τη φυγή του μοιραία αναδημοσιεύονται ακατάπαυστα, δίχως την διαφυγή και φειδώ, ένα ατέλειωτο copy paste… στάθηκα στο «Σιγά η πατρίδα κοιμάται» που του χρεώνουν. 

Μια ιδιαίτερη τηλεοπτική σειρά, με πικρό χιούμορ και πολιτική ματιά, που φέρει τη σφραγίδα του Γιάννη Σμαραγδή (παραγωγός και σκηνοθέτης) και το πνεύμα του συγγραφέα Γιάροσλαβ Χάσεκ, δημιουργού μεταξύ άλλων του διάσημου αντιπολεμικού μυθιστορήματος «Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ».

Ο Μουρσελάς ανήκε στην ομάδα των σεναριογράφων που «μετέγραφαν» τηλεοπτικά τα γεννήματά του Τσέχου. Οι άλλοι ήταν οι Δημήτρης Νόλλας , Μάριος Ποντίκας Γιώργος Αρμένης και ο Σμαραγδής. Συνολικά 13 επεισόδια που κέντρισαν τις ζωές μας το 1989. Δηλαδή ο Μουρσελάς πιθανόν να υπέγραψε κάποια απ’ αυτά ή να συνεργάστηκε σε ορισμένα με κάποιον από τους συνοδοιπόρους του. 

Πάντως με αυτήν την αφορμή ξαναέτρεξα στο μουσικό θέμα του Διονύση Σαββόπουλου το οποίο έντυνε τη σειρά και το απόλαυσα με την καρδιά μου. Μάστορας ο Νιόνιος σε όλα του. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates