Και η Βανδή τραγουδά Ξαρχάκο

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Ένα σπουδαίο τραγούδι σε στίχους Βαγγέλη Γκούφα.
Τα τραγούδια πρέπει να ταξιδεύουν στα χρόνια και στις ζωντανές παραστάσεις των κατοπινών καλλιτεχνών αλλά και μέσα από νέες δισκογραφικές προσεγγίσεις.

Οι επανεκτελέσεις άλλοτε προκύπτουν από ανάγκη ψυχής κι άλλοτε για εμπορικούς λόγους, αδυναμία έλλειψης νέου «ικανού» ρεπερτορίου, συγκυριακές στιγμές και βέβαια… «αρπαχτές».

Ο καλλιτέχνης που επανεκτελεί κρίνεται κι απ’ το κίνητρο αλλά κι απ’ το αποτέλεσμα. Και για φιλανθρωπικούς π.χ. λόγους να το κάνεις, άμα το σφάζεις, άστο!

Τα τελευταία χρόνια τα «εγκλήματα» πληθαίνουν σε τέτοιο βαθμό, που ακόμη και τα άσματα που μένουν αλώβητα και στην ουσία εκθέτουν τους «ευκαιριακούς» εραστές τους, αρχίζουν να παρουσιάζουν ρυτίδες.

Κάπως έτσι ένα μαγικό τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου και του Βαγγέλη Γκούφα που καρφώθηκε στο dna μας με τη φωνή και την προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη, αρχίζει να χάνει την «αισθητική» του υπόσταση μέσα από πολλαπλές νέες επαναπροσεγγίσεις.

Έτσι παρότι το τραγούδι, απ’ τα μισά του ’60 ταξίδευε στις μέρες μας μέσα από σειρά επανεκτελέσων, παρααγγίζεται συχνά τους τελευταίους καιρούς με αποτέλεσμα να ξεχάσουμε την πρώτη ύλη και αλήθεια του…

Το «Να με θυμάσαι (και να μ’ αγαπάς)» μετά την πρόσφατη επανηχογράφηση – διασκευή της Demy, τραγουδιέται και από τη Δέσποινα Βανδή με αφορμή την παράσταση «Το δικό μας σινεμά».

Το τραγούδι ερμηνεύτηκε απ’ τη Μελίνα για το ντοκιμαντέρ «Η Ελλάδα της Μελίνας» για την σειρά του ΑΒC (η Elisabeth Taylor δείχνει το Λονδίνο, η Sofia Loren τη Ρώμη κλπ).

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates