Για τον Νότη Σφακιανάκη

Πολλά ακούγονται και γράφονται για τον ερμηνευτή τις απόψεις και τις σχέσεις του με συνεργάτες του.
Η δική μου μικρή εμπειρία-συναναστροφή μαζί του μετρά τέσσερις συνολικά συνεντεύξεις (ραδιόφωνο, έντυπα, βίντεο), φωτογραφίσεις, επιλογές τραγουδιών για premium cd σε περιοδικά που είχα τη διεύθυνση κι ένα τραγούδι σε στίχους μου και μουσική του Τάκη Σούκα που ερμήνευσε.

Μια φορά τον έχω παρακολουθήσει και ζωντανά στο πλαίσιο της παραπάνω «σχέσης» μας.

Άψογος επαγγελματίας, αυστηρός αλλά ευγενής, κι όταν κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και «λυθεί» είναι καλός συνομιλητής ακόμη κι αν διαφωνείς μαζί του.

Θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο αλλά όταν «σε παραδεχθεί» είναι δεκτικός σε παρεμβάσεις σε σημείο που να «αφήνεται» κυριολεκτικά στις κατευθύνσεις σου.

Αφορμή για τα παραπάνω το νέο Επίσημο Μουσικό Βίντεο -αυτή είναι ακριβώς η «επωνυμία» που το συνοδεύει- μέσα από το άλμπουμ του «…Και ο Έρως Θεός Είναι…» το οποίο σύμφωνα με το επίσημο IFPI chart σημείωσε τις περισσότερες φυσικές πωλήσεις το 2018.

Ο δίσκος περιλαμβάνει 7 -κομβικό κι αγαπημένο νούμερο του Σφακιανάκη- ερωτικά τραγούδια.

Το πρώτο που οπτικοποιήθηκε ήταν το «Με Την Πλάτη Στον Τοίχο» που μετρά 1,7 εκ θεάσεις. Το «Τα Πιο Μεγάλα Σ’ Αγαπώ» που ακολούθησε στο επίσημο βίντεο, γράφει 4,1 εκ.

Το τελευταίο που μόλις κυκλοφόρησε σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σιγάλα, αφορά το «Καμία» σε μουσική του Χρήστου Χιώνη και στίχους της Αγγελικής Μακρυνιώτη. Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, σε 17 ώρες παρουσίας καταγράφει πιο πάνω από 28 χιλιάδες προβολές.

Τα τραγούδια δεν είναι «νούμερα», όμως κάτι δείχνουν κι αυτά, και μάλιστα σε περίοδο όπου, ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, αν μη τι άλλο, δεν υπερπροβάλλεται ραδιοφωνικά στις επίσημες συχνότητες.

Αναλογιστείτε τι θα γινόταν αν ο ίδιος, εξωτραγουδιστικά, συμπεριφερόταν διαφορετικά δίχως να εκφράζει όσα σκέφτεται και πιστεύει ή αν σιωπούσε και αναλωνόταν σε τυπικές διατυπώσεις.

Μπορεί να μην «κεντράρει», όπως και άλλοι της κοπής του καλλιτέχνες, επιτυχίες όπως συνέβαινε στο παρελθόν, σίγουρα όμως το παρόν του εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερο.

Ο χρόνος βέβαια θα δείξει… ποιος είναι ποιος και κατά πόσο σημαντικός.

Πάντως ο Σφακιανάκης βρίσκεται στη δισκογραφία από το 1990, δηλαδή περίπου 30 χρόνια και σαφώς περισσότερα στη διασκέδαση όπου σε λίγο ξεκινά τις εμφανίσεις του στο «Vogue» της Θεσσαλονίκης.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates