Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε…

Ξενύχτησα με την Εθνική, όπως οι περισσότεροι συμπατριώτες μας. Πανηγύρισα την ισοφάριση. Πικράθηκα στο τέλος. Όμως…
30/06/2014
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ομάδα μας εδώ και αρκετά χρόνια δρέπει δάφνες με ένα κάθε άλλο παρά ελκυστικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα τα αποτελέσματα μετράνε… αλλά μπάλα χωρίς θέαμα, ευφυΐα, ομορφιά, «τριγωνομετρία», «δαντέλα», τέχνη και τεχνική… δεν είναι και ότι καλύτερο.

Η ψυχή; Ναι! Εκεί υπερτερεί έναντι άλλων αυτή η ομάδα. Υπάρχει ένα δυνατό «θέλω» που ξεπερνά αδυναμίες και γιατρεύει το «άπιαστο» μπορώ, η καλύτερα το «δε μπορώ». Μαζί και η θεά τύχη από κοντά, σταθερά ταγμένη με το μέρος (κληρώσεις, συγκυρίες δικές μας και άλλων) που σε συνδυασμό με την ατυχία αλλά και την  έλλειψη «ψυχής» των αντιπάλων γέρνουν την πλάστιγγα προς το μέρος μας.

Γι’ αυτό και αρκετές φορές έπιασα τον εαυτό μου την ώρα που πανηγύριζε για τα τις νίκες και τα «τρόπαια» να αισθάνεται και λίγο σα να «κλέβουμε εκκλησίες».

Ρόλο στη γενικότερη «άνοδό» μας έχουν παίξει και άλλα γεγονότα, όπως ο κατακερματισμός ανατολικών ευρωπαϊκών κρατών με αποτέλεσμα μπόλικες «μικρές» ομάδες που «πιάνουν» χώρο και στους ομίλους και μοιραία και στην τελική κληρωτίδα καθώς και το ότι οι μεγάλοι παικταράδες των «άλλων» ξεζουμίζονται κυριολεκτικά στα πρωταθλήματα των ομάδων που αγωνίζονται καθώς και στο τσάμπιονς λιγκ με αποτέλεσμα κούραση, τραυματισμούς, αποχωρήσεις κλπ. Είναι τόσοι πολλοί οι αγώνες και τα συμφέροντα που πραγματικά «χάνεται η μπάλα».

Στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα και έτσι όπως αυτός εξελίχθηκε χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για να πάμε ακόμη πιο ψηλά, ανεξαρτήτως του «πόσα καντάρια» τόπι ξέρουμε και παίζουμε. Ο προπονητής μας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όλοι πιστεύαμε στην πρόκριση. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά στην παράταση δεν παίξαμε με καθαρό μυαλό και δεν είχαμε οργάνωση». Σε αυτό συνέβαλλαν τα μέγιστα και οι δικές του αλλαγές…

Με λίγο εμπνευσμένο «ποδοσφαιρικό» μυαλό, όπως τσούλαγε το ματς, θα μιλάγαμε για ένα «βραζιλιάνικο» όνειρο, «δώρο Θεού» κι ας ίσχυε όσα ανέφερα νωρίτερα για τους «οίκους» του. Παρά ταύτα, η Ελλάδα, ποδοσφαιρικά μιλώντας, μόνο «κέρδη» απεκόμισε απ’ αυτή την «ψυχωμένη» συμμετοχή της «κλέβοντας», για μια ακόμη φορά εντυπώσεις και επίσημες θέσεις - κατατάξεις. Κάπως έτσι τουλάχιστον τα βλέπω εγώ τα πράγματα.

Ο τίτλος αφορά τόσο τον υπογράφοντα όσο και τους διαφωνούντες μαζί του!

Καλή δύναμη!

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates