Ένα απίστευτο περιστατικό σε δισκάδικο!

Υπάρχουν κάποιοι απίθανοι και ικανοί πωλητές δίσκων που λες και βάζουν στοίχημα με τον εαυτό τους να μην αφήσουν και τον πιο περίεργο αγοραστή να φύγει χωρίς δίσκο από το δισκάδικό τους.
18/09/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το σπαρταριστό περιστατικό που συνέβη στο «Vinyl City» στην Ιπποκράτους, είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει όταν η φαντασία και η σπιρτάδα, ακόμη και στην πιο αιφνιδιαστική είσοδο, που δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενό τους, μπορεί να μη μείνει ανεκμετάλλευτη και να μείνουν και οι δύο πλευρές ευχαριστημένες!

Ανοίγει ξαφνικά την πόρτα του δισκάδικου γυναίκα σχεδόν ηλικιωμένη, ρωτάει με ύφος και ξεκινάει ένας μοναδικός διάλογος: «Είναι εδώ το μανάβικο;».

Η απάντηση του ευρηματικού δισκοπώλη Αποστόλη έρχεται αστραπιαία: «Εδώ πουλάμε δίσκους!».

- «Δίσκους; Α, κατάλαβα, αυτοί που παίζουν στο πικάπ, πλάκες δηλαδή;»
- «Ναι, πλάκες. Έχετε κάποιο εγγονό που έχει πικάπ;».
- «Ναι, έχω ένα ανιψάκι που ακούει πλάκες…»
- «Θέλετε να του κάνετε ένα πολύ ωραίο δώρο; Να του πάρετε 20 δίσκους κάντρι που θα σας προτείνω, να τους ακούει και να σας ευχαριστεί συνέχεια;»
- «Τι είναι κάντρι ;»
- «Ελάτε εδώ και θα ακούσετε μόνη σας, τι είναι κάντρι…».

Η γυναίκα κλείνει την πόρτα πίσω της και μπαίνει στο δισκάδικο πλησιάζοντας στο σημείο που βρίσκεται το πικάπ. Ο Αποστόλης ήδη έχει αρχίσει να ψάχνει γρήγορα δίσκους και βάζει τον πρώτο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! Ταυτόχρονα αρχίζει και χορεύει κάντρι κάνοντας απίθανες φιγούρες! Και να 'σου φιγούρες και τρελός χορός στις 12 το μεσημέρι και να η ηλικιωμένη κυρία αγκαζέ με τον Αποστόλη να χορεύει κάντρι υπό την καθοδήγησή του σ’ ένα τρελό πάρτι! Ο δισκοπώλης να φοράει ένα μεγάλο καπέλο αμερικάνικο και ν’ αλλάζει το ένα τραγούδι με το άλλο και να ψάχνει δίσκους και να χορεύει κιόλας με την κυρία που έχει πάθει την πλάκα της και νοιώθει ξανά 18 χρονών!

Στο τέλος μετά από το τρελό αυτό χάπενινγκ που ξεκίνησε με την κυρία να ψάχνει για μανάβικο, αλλά χωρίς να καλοβλέπει βρέθηκε σ’ ένα δισκάδικο και αντί για ντομάτες έφυγε με 20 δίσκους κάντρι σε μια μεγάλη σακούλα κι ένα βαλιτσάκι να τους βάλει μέσα να είναι ολοκληρωμένο το δώρο στον εγγονό της!

Και όχι μόνο αυτό, καθημερινά που περνάει από την Ιπποκράτους, μπαίνει και λέει «καλημέρα» στον Αποστόλη, που σημαίνει ότι το δώρο της έπιασε τόπο και ο εγγονός της έχει πια 20 καλούς δίσκους κάντρι στη συλλογή του, τους ακούει συνέχεια και την ευχαριστεί για το πραγματικά ανέλπιστο δώρο που του έκανε!
discoo666.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates