Δήλωση Γιώργου Νταλάρα για το επεισόδιο με υποψήφιο της Χρυσής Αυγής

«Μπροστά στα μάτια όλων μας και δυστυχώς όλου του κόσμου συνέβη χθες ένα ακόμη γεγονός αποτρόπαιο για την κοινωνία μας, που βρίσκεται αντιμέτωπη πάλι με…
08/06/2012

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr

τα φαντάσματα που στοιχειώνουν τη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας.

Την ώρα που έχουμε ανάγκη να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για εθνική συνεννόηση, την ώρα που έχουμε ανάγκη να πούμε όχι σε έναν εθνικό διχασμό, την ώρα που οι πολίτες δεν έχουν άλλα όρια αντοχής, τώρα που κανείς δε διεκδικεί το αλάθητο, τώρα που προσπαθούμε να δώσουμε την μάχη να μείνουμε όρθιοι με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη με την Γερμανία να αποδομεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πολιτικός υπόκοσμος τυχοδιωκτικά προσπαθεί να μετατρέψει αυτή την κρίση σε δική του ευκαιρία.

Με όπλο μια πραγματικότητα που αποτυπώθηκε μεν στις εκλογές, αλλά δεν παύει να είναι αρνητική για το μέλλον του τόπου και οι δημοκρατικοί πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να ανεχθούν. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχθούμε το μίσος, την τυφλή οργή και τη στυγνή επιθετικότητα από ένα ακραίο μόρφωμα με ναζιστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές. Οι μάσκες, οι κουκούλες και τα κράνη έπεσαν και είδαμε σήμερα στο φως αυτά που συμβαίνουν στις συνοικίες και στους δρόμους της Αθήνας με βίαια περιστατικά και πράξεις αίματος.

Παρακολουθήσαμε live την πρακτική του λιντσαρίσματος από υπανθρώπους που τρομοκρατούν και προπηλακίζουν με ωμή βία. Αυτός ο κύκλος πρέπει να κλείσει οριστικά. Αυτό αφορά όλους. Δεν αντέχει ο τόπος άλλους διχασμούς. Δεν αντέχει η Ελλάδα άλλο έλλειμμα πολιτικής συναίνεσης, αλληλεγγύης και ομοψυχίας. Αρκετοί από εμάς το είχαμε υποστεί και εντοπίσει εδώ και καιρό. Τώρα το βλέπουν όλοι. Η κερκόπορτα είναι ανοιχτή.»


Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates