Βαγγέλης Λιόλιος, Παναγιώτης Στεργίου & το όργανο που αγάπησαν!

Οι δυο δεξιοτέχνες, μαζί με τους Δήμητρα Σταθοπούλου & Θωμά Στεργίου, σε μια αμιγώς λαϊκή, μπουζουκονεντρική παράσταση, στις 1002 Νύχτες.
Αφορμή της συνεργασίας των δυο σπουδαίων σολίστ του μπουζουκιού, Βαγγέλη Λιόλιου και Παναγιώτη Στεργίου, ήταν η ιδέα ενός άλλου μεγάλου σολίστ, του Λάκη Ορφανίδη, να συνεργαστούν κορυφαίοι παίχτες μεταξύ τους, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του οργάνου και του πολύ σημαντικού ρόλου, που είχε και έχει στο λαϊκό τραγούδι, στις καινούργιες γενιές.

Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε τη Δευτέρα 9 Απριλίου στη Μουσική Σκηνή 1002 Νύχτες και μάλιστα παρουσία του Λάκη Ορφανίδη και άλλων δεξιοτεχνών του μπουζουκιού, όπως του Δημήτρη Ρέππα & του Κώστα Κανίγκου και θα συνεχιστεί για δύο ακόμα Δευτέρες, 16 & 23 Απριλίου. Το «παρών» έδωσε και ο γνωστός συνθέτης Αλέκος Χρυσοβέργης.

Βαγγέλης Λιόλιος & Παναγιώτης Στεργίου, δυο δεξιοτέχνες τα ονόματα των οποίων «μιλούν» από μόνα τους, παρουσίασαν ένα απάνθισμα δεξιοτεχνικών σόλο, αλλά και σπουδαίων λαϊκών τραγουδιών, που υπέγραψαν κορυφαίοι δημιουργοί και τραγούδησαν οι εξαιρετικοί Δήμητρα Σταθοπούλου & Θωμάς Στεργίου, σε μια αμιγώς λαϊκή, μπουζουκονεντρική βραδιά. Συνόδευσαν τέσσερις πολύ καλοί μουσικοί, που συμπλήρωσαν το σχήμα προσδίδοντας το σωστό ήχο στο εγχείρημα.

Ένα μικρό δείγμα της βραδιάς μπορείτε να δείτε και να ακούσετε στο βίντεο παρακάτω.
20180409 232511
Συντελεστές:

Δήμητρα Σταθοπούλου: τραγούδι
Θωμάς Στεργίου: τραγούδι

Βαγγέλης Λιόλιος & Παναγιώτης Στεργίου: Μπουζούκι
Γιάννης Πλαγιανάκος: μπάσο
Γιάννης Ευαγγέλου: κιθάρα
Εύη Κανέλλου: κρουστά
Τάσος Καντάς: ακορντεόν

Βίντεο: Βασίλης Χατζής

Info:


Δευτέρες 16 & 23 Απριλίου 2018
Έναρξη 22:00
Είσοδος €5

1002 Νύχτες
Καραϊσκάκη 10
Ψυρρή

Τηλ. Κρατήσεων: 210 33 17 293
www.1002nyxtes.gr

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!