Οι φλούδες μανταρίνι… αλλιώς!

Δείτε πώς ένας Ιάπωνας μετατρέπει τις φλούδες του μανταρινιού σε έργα τέχνης.
Ο Yoshihiro Okada, μάστερ στην τέχνη του Origami, εφαρμόζει την τέχνη του… καθαρίζοντας φρούτα.

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, μετατρέπει τις φλούδες των μανταρινιών σε ζωάκια, ήλιους, αστέρια κ.ά., με εκπληκτικά αποτελέσματα, όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο.

Ο ίδιος ο Yoshihiro Okada αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του okadas.com:

«Η φλούδα μανταρίνι είναι ένας μικρόκοσμος που έχει άπειρες δυνατότητες. Το σχήμα μόνο μιας πορτοκαλί φλούδας αλλάζει ανάλογα με το πώς κόβεται και ξεφλουδίζεται. Αν το ξεφλουδίσετε τυχαία, εμφανίζονται τυχαία σχήματα. Εάν εξετάσετε προσεκτικά το σχέδιο, δημιουργείται ένα καταπληκτικό έργο τέχνης.

Η τέχνη, γενικά, δημιουργείται λίγο-λίγο, και η τέχνη του ξεφλουδίσματος δεν διαφέρει. Πρώτον, γίνεται ένα σχέδιο πάνω στο φλοιό. Στη συνέχεια, κόβεται σύμφωνα με τις γραμμές. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δεν μπορεί να δει κανείς τον τελικό σχεδιασμό. Ωστόσο, μόλις αφαιρεθούν τα φρούτα, το άπλωμα της φλούδας στο τραπέζι αποκαλύπτει ξαφνικά το τελικό σχήμα. Δεν μπορείτε να νιώσετε αυτόν τον ενθουσιασμό σε άλλους τύπους χειροτεχνίας.

Η ιδέα να δοθεί αξία στη φλούδα μανταρίνι, η οποία έπρεπε να πεταχτεί, είναι σημαντική για τον Ιαπωνικό λαό, που έχει την αξία του «mottainai»: πολύ καλό για να χαθεί.

Ελπίζω ότι θα απολαύσετε αυτή την τέχνη που περιλαμβάνει αισθητική, φιλοσοφία, γεωμετρία, ιαπωνική κουλτούρα, εκπαιδευτικό μήνυμα και διάφορους άλλους παράγοντες».

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!