Μια διαδρομή μέσα στο ελληνικό τραγούδι δύο τραγουδοποιών του σήμερα

Συντέντευξη στον Άγγελο Αληγιάννη
Βρεθήκαμε όλοι μαζί στην πρόβα για την παράσταση της Κυριακής, μια ακόμα βράδια της Unknown Sound, είναι από αυτές που προτιμώ περισσότερο με δυο κιθάρες, πιο "ζεστά" που γίνονται όλοι μια παρέα. Τον Λεωνίδα τον γνωρίζω από τις πρώτες εκπομπές που έκανα, είχε έρθει καλεσμένος και είναι από τους ανθρώπους που τους εκτιμάς από τις πρώτες κουβέντες που θα ανταλλάξεις. "Η βάρκα στο σπίτι" που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι σίγουρα ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει και είναι ένα δείγμα ότι ωριμάζει και μουσικά.

Τον Αδριανό τον γνώρισα λίγο καιρό αργότερα, εκείνη την περίοδο είχε γράψει το τραγούδι "Ελα" και μου τράβηξε την προσοχή αμέσως, άλλο ένα τραγούδι που δεν θα έχει την πορεία που του αξίζει σκέφτηκα και τον κάλεσα στην εκπομπή. Του πρότεινα την σύμπραξη της Κυριακής μαζί με τον Λεωνίδα και την αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά.

- Λεωνίδα και Αδριανέ θέλω να ξεκινήσω αυτή την κοινή μας συνέντευξη και να μου πείτε το πως γνωριστήκατε;
-Λ.Μ -Νομίζω η μουσική μας έφερε κοντά. Πριν 4-5 χρόνια ειδα και άκουσα κάπου το άλμπουμ «Χαμογελάω» του Αδριανού και μου άφησε μια όμορφη αίσθηση. Μετά το έφερε ο χρόνος και τα είπαμε και από κοντά.

-Α.Ν -Toν Λεωνίδα τον είχα «εντοπίσει» διαδικτυακά αρχικά το 2011 περίπου όταν έπεσε στην αντίληψή μου «το καθρεφτάκι» του σε ερμηνεία της Μάρθας Φριτζίλα και έκτοτε τον παρακολουθούσα (spooky χαχαχ)… δια ζώσης όμως πρωτοσυναντηθήκαμε σε ένα live της Δανάης Παναγιωτοπούλου κάπου στην Πανόρμου αν θυμάμαι καλά κ μας είχε συστήσει η στιχουργός - ραδ.παραγωγός Νικόλ Κατσάνη.

-Βάρκα στο σπίτι, η τελευταία σου δισκογραφική δουλειά Λεωνίδα που έχει αποσπάσει θετικές κριτικές πες μου περισσότερα.
-Λ.Μ -Το τρίτο μου άλμπουμ «Βάρκα στο σπίτι» είναι η επιστροφή μου στη δισκογραφία 8 χρόνια μετά το «Σε βάθος δρόμου». Δεν είναι όμως μόνο αυτό... νιώθω πως η συγκεκριμένη δουλειά μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμαστώ σε πιο απαιτητικά λόγια, με τραγούδια όπως αυτό σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου. Ταυτόχρονα φανερώνει και μια επιστροφή μου σε μελωδικά μοτίβα πιο κοντινά σε αυτό που ονομάζουμε ελληνικό τραγούδι. Κάποια τραγούδια παίζονται στο ραδιόφωνο και είμαι ευχαριστημένος γιατί ο δίσκος αρέσει σε ανθρώπους του χώρου που εκτιμώ. Σειρά έχει να τα εντάξω όλα σιγά σιγά στα λάιβ που κάνω.

-Σπίθες ακόμα βγάζει το τραγούδι σου Αδριανέ που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο...
- Α.Ν -Οι «Σπίθες» (στίχοι: του Πάνου Λαμπρίδη) είναι ένα τραγούδι που περίμενε υπομονετικά την σειρά του και θεωρώ ότι έχει την αμεσότητα που χρειάζεται ένα τραγούδι για να πορεύεται. Είναι προϊόν ειλικρινείας, δεν μιλάει μόνο γι’ αυτήν.

- Τι ετοιμάζετε τώρα; έχετε κάτι στα σκαριά;
-Λ.Μ -Για μένα σειρά έχουν κάποια νέα video clip σε τραγούδια του δίσκου. Τα νιώθω σαν παιδιά μου τα τραγούδια που πρέπει να βρουν το δρόμο τους και τα video clip στην εποχή μας είναι ένας ακόμα καλό τρόπος να ψάξει ένα τραγούδι τους ακροατές του. Έπειτα η προετοιμασία για τις παραστάσεις του καλοκαιριού αλλά και νέα τραγούδια που έχουν αρχίσει να σχηματίζονται.

- Α.Ν -Ετοιμάζω τρία καινούργια τραγούδια που θα ανακοινωθούν εν καιρώ. 

- Έχω τη χαρά να είστε στην επόμενη βραδιά Unknown Sound στο Jazz point την Κυριακή 03 Μαρτίου , τι θα δούμε εκεί;
- Λ.Μ Κατ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω και εσένα και τον Αδριανό για την πρόσκληση. Είναι μια πολύ όμορφη ευκαιρία να μπλέξουμε τα τραγούδια μας αλλά και αυτά που αγαπάμε με αφορμή αυτό το λάιβ. Φυσικά θα έχει και διασκευές το πρόγραμμα και πρωτότυπα τραγούδια από τη δισκογραφία μας... το σκέφτομαι σαν μια διαδρομή μέσα στο ελληνικό τραγούδι μέσα από τη συνομιλία δύο τραγουδοποιών του σήμερα.

- Α.Ν -Θα δείτε δυο τραγουδοποιούς να παίζουν τα τραγούδια τους αλλά και όμορφες διασκευές, για πρώτη φορά μαζί (σε πλήρες πρόγραμμα ), κάτι που συζητούσαμε καιρό αλλά δεν είχαμε καταφέρει να συντονιστούμε ως τώρα… προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που θα μοιραστούμε την σκηνή, ιδίως σε έναν όμορφο χώρο όπως το jazz point.
429 Χ 749 2

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates