Γιώργος Γεωργόπουλος – «Πολιτική θέση είναι να μοιράζεις χαμόγελα»

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO) Μια συζήτηση με αφορμή τη συμμετοχή του στο Mediterranean music festival μαζί με τον Dasho Kurti στο ακορντεόν και τον Βασίλη Προδρόμου στην κιθάρα και στη φωνή.
Χθες επέστρεψαν «θριαμβευτές» αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια και κριτικές. Η συζήτησή έγινε λίγες στιγμές πριν την αναχώρησή τους και αφορά τον καλλιτέχνη και άνθρωπο Γεωργόπουλο. 

Παλιά όταν μιλούσες με έναν «μπουζουξή» ήξερες περίπου μέχρι που μπορεί να φτάσει μια συζήτηση. Σήμερα με τον Γιώργο Γεωργόπουλο -τον πιο ενδιαφέροντα «νέο» σολίστα μπουζουκιού που έχω ακούσει εγώ τουλάχιστον και είναι ενεργός- η κουβέντα παίρνει μεταφυσικές διαστάσεις απαραίτητες για να μπεις στον ψυχισμό ενός τόσο ιδιαίτερου μουσικού.

Το θέμα για τον Γιώργο είναι να βρει τον εαυτό του και όχι να κάνει καριέρα. Νοιώθει ότι έχει έναν απέραντο σεβασμό σ’ αυτό που τον άνδρωσε σαν μπουζουξή αν και σήμερα δεν νοιώθει «καθόλου μπουζουξής». Ότι έχει φανταστεί για τον εαυτό του έχει γίνει πραγματικότητα και με το παραπάνω, και αυτό του δίνει «πολύ μεγάλη ελπίδα για το μέλλον». Δεν τρώει κρέας και γαλακτοκομικά από άποψη αλλά θέλει αυτό που κάνει «να είναι πιο θνησιγενές και αυτοσχεδιαστικό». Λέει «όχι στις στιλιστικές φόρμες» και δεν πιστεύει σε προβλήματα αλλά μόνο στην «δυνατή ενέργεια της μουσικής που είναι η μόνη θετική ενέργεια» και «δεν χρειάζεται να βγάλουμε πολιτικό λόγο, η μουσική τα λέει όλα».

Απολαύστε μια διαφορετική συζήτηση περί ζωής και τέχνης!

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates