Γνωρίζετε τις αδελφές Σπανομάρκου;

Δύο νεαρά κορίτσια, ταλαντούχα, που παρουσιάζουν με φλόγα και όρεξη σε γκρίζους καιρούς τα δικά τους τραγούδια.
Η Ιωάννα και η Αρετή Σπανομάρκου γράφουν από τα μικράτα τους τραγούδια, υπογράφοντας και τους στίχους και τη μουσική.

Το Πάσχα του 2012 κυκλοφόρησαν το cd single «Ένα» το οποίο είχε ικανοποιητική διαδρομή και έβγαλε μπροστά το τραγούδι «Φοιτητή - φοιτητή». Το Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε το ολοκληρωμένο τους άλμπουμ με τον τίτλο «Δύο» με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων ερμηνευτών και μουσικών.
1376994 415963448549301 1023038529 n
Το 2013 ήρθε η ζωντανή ηχογράφηση «Spanomarkou Orchestra live in Athens - 40 Greek Movie Songs» ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου. Ακολούθησε μια ακόμη συλλογή «Syrtaki Lovers» όπου ανάμεσα σε κλασικά διαμάντια του ελληνικού ρεπερτορίου υπήρχε το τραγούδι τους «Αμέθυστος» που κέρδισε θετικές εντυπώσεις και διακρίσεις - Τιμητική Μνεία στην κατηγορία ορχηστρικών συνθέσεων, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μουσικής Σύνθεσης - Nashville, ΗΠΑ. Στον ίδιο διαγωνισμό, τον Μάρτιο του 2013, ανάμεσα σε 20.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, το τραγούδι τους «Είμαι Ελεύθερη & Ωραία» έφτασε ως τους ημιτελικούς.

Οι αδελφές Σπανομάρκου θεωρούν πρόκληση να ασχολούνται με κλασσικές και με σύγχρονες τάσεις τις μουσικής, δηλαδή να πειραματίζονται με τα νέα ρεύματα, παντρεύοντας τα δημιουργικά με τα «παλιά».

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates