Τιμές για τον Ανδρέα Κατσιγιάννη στην Ιταλία!

(VIDEO, PHOTOS & ΔΗΛΩΣΕΙΣ) Οι τιμές της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων και η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
31/08/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην Pescara της Ιταλίας βρέθηκε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, ως συνθέτης του Ύμνου των Μεσογειακών Αγώνων, προσκεκλημένος του προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων κ. Amar Addadi.

«Mediterranean beach games»


Την Παρασκευή 28 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των «Mediterranean beach games», ενός νέου αθλητικού θεσμού, που υιοθέτησε τη μουσική σύνθεση του Κατσιγιάννη ως σήμα του.

Ο Ύμνος των Μεσογειακών Αγώνων ακούστηκε από τη Φιλαρμονική όλων των στρατιωτικών σωμάτων της Ιταλίας, ενώ ταυτόχρονα, μαζί με τη Μεσογειακή σημαία, υψώθηκαν όλες οι σημαίες των χωρών της Μεσογείου. 

Οι αγώνες αυτοί αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα θαλάσσια σπορ κι έχουν στόχο να φέρουν σε επαφή νέους αθλητές της Μεσογείου.

Το μήνυμα του Ανδρέα Κατσιγιάννη:


Συγκινημένος ο Ανδρέας Κατσιγιάννης ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook το παρακάτω μήνυμα: Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη συγκινητική του επιστολή, καθώς και όλους τους συνεργάτες και φίλους Μουσικούς, Τραγουδιστές και Ηθοποιούς, αλλά κυρίως όλους, όσους τόσα χρόνια με στηρίζετε με την αγάπη σας και το ενδιαφέρον σας γι’ αυτό που κάνω μέσα από τη Μουσική μου.

Θέλω με αφορμή την τόσο τιμητική για μένα αλλά κυρίως για την Χώρα μας διάκριση, η Μουσική μου που αποτελεί το σήμα των Μεσογειακών Αγώνων και που στο άκουσμα της σηκώνονται και ενώνονται όλες οι Σημαίες των Χωρών της Μεσογείου, να αποτελέσει μια σταγόνα ανάσας και ελπίδας για αυτές τις ψυχές που καθημερινά χάνονται στην ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ μας κατά τ’ άλλα ΜΕΣΟΓΕΙΟ και από Μπλε την κάνουν ΚΟΚΚΙΝΗ!!!!

Ημέρα Μνήμης η Σημερινή… Ας θυμηθούμε την ΣΜΥΡΝΗ. Μέσα σε όλα τα μεγάλα προβλήματα οι Έλληνες, καλούμαστε να σηκώσουμε και ένα ακόμα βάρος, όλους αυτούς τους ανθρώπους που ξεφεύγουν με τον τρόπο που ξεφεύγουν έναν Πόλεμο, για να ζήσουν όπως Ζήσουν ΟΠΟΥ ΖΗΣΟΥΝ.

Αφιερώνω λοιπόν αυτό τον ύμνο σε όλους μας που ζούμε σε αυτή την Ωραία θάλασσα «Mare nostrum» την θάλασσα που μας ενώνει, όπως έτσι λέγονταν κάποτε η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Σας ευχαριστώ

Ανδρέας Κατσιγιάννης

Σε αποκλειστική συνομιλία που είχαμε με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη μας δήλωσε την μεγάλη συγκίνηση που αισθάνθηκε και για τις τιμές που του έγιναν, αλλά και για το δράμα της προσφυγιάς. Όλα αυτά όπως μας είπε, είναι ακόμα πιο έντονα για μας τους Έλληνες στην κρίσιμη αυτή κοινωνικοπολιτικά περίοδο που βιώνουμε. Η υπογράμμιση της Σμύρνης δεν είναι τυχαία, αφού ο δημιουργός είναι και συνθέτης του δίσκου «Σμύρνη / Izmir» που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και εκτός των ελληνικών συνόρων.

- Στη φωτογραφία 1, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης με τον πρόεδρο της Διεθνούς επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων κ. Amar Addadi και τον Έλληνα πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ισιδώρο Κουβελο.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!