Οι Final Act απαντούν στην 8η ερώτηση

Η δυναμική ροκ μπάντα αποκαλύπτει 8 δίσκους και 8 καλλιτέχνες που τους «μάγεψαν» και τους επηρέασαν.
Οι Final Act, μια ξεχωριστή και δυναμική μπάντα της ελληνόφωνης rock σκηνής, που αποτελείται από τους Γιώργο Παππά στις κιθάρες, Γιώργο Αλμπάνη στο μπάσο και Πάνο Περιβολάρη στη φωνή, παρουσίασε πρόσφατα το νέο digital album της με τίτλο «Ειμαρμένη».
 
Με αυτή την αφορμή, οι τρεις μουσικοί, παρέα με τη Θάλεια Αντουλινάκη, στιχουργό της μπάντας, επιλέγουν και μας παρουσιάζουν τους 8 δίσκους και 8 καλλιτέχνες που τους «σημάδεψαν» και τους επηρέασαν στη μετέπειτα πορεία τους.

8 Δίσκοι


Πάνος Περιβολάρης / φωνή

1. Ένα διαμάντι της Ελληνικής δισκογραφίας είναι για μένα το άλμπουμ «Φλου» - Παύλος Σιδηρόπουλος / Σπυριδούλα. Ίσως ο δούρειος ίππος που χρειαζόταν ώστε να γίνουν αποδεκτοί οι Ελληνικοί στίχοι στη ροκ σκηνή.

2. Εννιά πληρωμένα τραγούδια - Τρύπες. Ο δίσκος που πολλαπλασίασε σε μεγάλο βαθμό το κοινό στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Ένα άλμπουμ που περιέχει όλη την ουσία της μπάντας.

Γιώργος Παππάς / ηλ. κιθάρα

3. Ζεστά ποτά - Αδερφοί Κατσιμίχα. Δίσκοι ανεξίτηλοι στα χρόνια… Ζεστά ποτά η αρχή μιας εποχής όχι αυτής της προπαρασκευασμένης εικόνας στο γουtube… Της εποχής που πέρασε αλλά ακόμα αφήνει τη γεύση, τη μυρωδιά και τα συναισθήματα ανάγλυφα όποτε ακούγονται τα τραγούδια, φέρνοντας εκείνες τις αναμνήσεις...

4. Pampered Menial - Pavlov’s Dog. Τα χρατς του βινυλίου και το κονιάκ μέσα στις νύχτες, στους χειμώνες της μεγαλούπολης... το θρυλικό Julia...

Γιώργος Αλμπάνης / μπάσο

5. And justice for all - Metallica. Το πέμπτο άλμπουμ της μπάντας, βγάζει τους Metallica από τη λίστα των εμπορικά μικρομεσαίων και τους τοποθετεί στη λίστα με τους μεγάλους. Το τραγούδι «One» φτάνει στο #35 του Billboard Hot 100 (με το άλμπουμ στο #6). Η συνέχεια γνωστή! Grammy, sold out lives κτλ.

6. Batlle of los angeles - Rage against the machine. Το 1999 θα κυκλοφορήσει ο τρίτος τους δίσκος The Battle Of Los Angeles, σηματοδοτώντας το ότι η εξέγερση του 1992 δεν έχει τελειώσει και οι αιτίες που την προκάλεσαν παραμένουν...

Θάλεια Αντουλινάκη / στίχοι

7. Whole lotta love - Led Zeppelin. Η γνωριμία μου με τους Led Zeppelin έγινε στην εφηβεία μου και ήταν ο βασικός λόγος που επέλεξα ο μουσικός μου δρόμος να είναι η ροκ! Μέχρι σήμερα τα τραγούδια τους με ξεσηκώνουν και τα ακούσω με την ίδια λαχτάρα όπως την πρώτη φορά!

8. Σταυρός του Νότου. Μέσα από το συγκεκριμένο άλμπουμ γνώρισα και αγάπησα τον ποιητή Καββαδία, εκτίμησα και θαύμασα τον μουσικό Θάνο Μικρούτσικο, ήρθα πιο κοντά με τον τραγουδοποιό Κούτρα και έγινα πιστή οπαδός του γνωστού Βασίλη!
IMG 20181121 120510

8 Καλλιτέχνες


Πάνος Περιβολάρης / φωνή

1. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος παρ’ όλο το σύντομο της ζωής του, άφησε τεράστιο έργο και επιρροή στους νεότερους καλλιτέχνες.

2. Είναι νέα καλλιτέχνης, τη γνωρίζω χρόνια και έχω δει την εξέλιξή της. Τη θεωρώ μια από τις καλύτερες φωνές της εποχής μας. Μαρία Παπαγεωργίου!

Γιώργος Παππάς / ηλ. κιθαρα

3. Albert King… To «I’ll play the blues for you» φτάνει…

4. Γιώργος Ανδρέου, ο ορισμός του Μουσικού, συνθέτη, ηχολήπτη, παραγωγού, και πολλά άλλα. Απαραίτητος...

Γιώργος Αλμπάνης / μπάσο

5. Lemmy (γιατί είναι o Lemmy)

6. Tim Comerford (Rage Against The Machine). Κονσέρτο για πολυβόλα...

Θάλεια Αντουλινάκη / στίχοι

7. Νίκος Παπάζογλου. Έγινε αγαπημένος από την πρώτη στιγμή που τον άκουσα! Με κέρδισε με τη μουσική, τον στίχο του, τη στάση ζωής!

8. Rory Gallagher. Πόσο θα ήθελα να είχα δει μια συναυλία του!

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates