Ο Στέφανος Κορκολής για τα «προδομένα» του Μίκη

Ο Στέφανος Κορκολής εξηγεί τους λόγους για τους οποίους «ανυπομονεί» για τις εμφανίσεις στον Ιανό.
Ο Στέφανος Κορκολής, πάντα με τη Σοφία Μανουσάκη στο πλάι του, ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια παράσταση - μουσική διαδρομή, από όλο το φάσμα της μουσικής του οικουμενικού μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Κλασικά έργα για πιάνο, άγνωστα (προδομένα) έργα, τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, μεταγραφές συμφωνικών έργων για πιάνο, με αιχμή το Μαουτχάουζεν σε μεταγραφή για πιάνο και φωνή, σε δύο βραδιές στον Ιανό.

Ο ίδιος μας δήλωσε για τις παραστάσεις αυτές:


«Οι λόγοι που με κάνουν να είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τις δύο παραστάσεις στον Ιανό, στις 11 και 12 Νοέμβρη, είναι αφενός διότι παρουσιάζουμε ουσιαστικά τη νέα δουλειά σε δύο σχεδόν άγνωστα έργα του Μίκη Θεοδωράκη, αυτά που ο ίδιος ονομάζει "προδομένα". Γίνεται ένας συνδυασμός μεταξύ συναυλίας και παρουσίασης δίσκου.

Και επίσης νιώθω πολύ χαρούμενος, διότι αυτή τη φορά δεν θα είναι ένα πιάνο-φωνή, όπως συνήθως κάνουμε με τη Σοφία Μανουσάκη, αλλά θα έχουμε κοντά μας τη Μαριλίζα Παπαδούρη στο τσέλο, θα έχουμε κοντά μας το Βασίλη Δεφίγγο στα ξύλινα πνευστά. Δηλαδή, θα δώσουμε διαστάσεις ηχητικές λίγο παραπάνω απ’ όσο οι φίλοι μας, μας έχουν ακούσει μέχρι τώρα. Πάντα πάνω σε έργα του Μίκη.

Θεωρώ ότι θα είναι πολύ μαγική και η στιγμή που θα έρθει ο Θοδωρής Ζήσης με τη λατέρνα, όπως εγώ την άκουσα να παίζει στη γειτονιά μου ένα κομμάτι του Μίκη Θεοδωράκη και μου ήρθε η ιδέα να τον καλέσω στον Ιανό.


Νομίζω ότι θα είναι μία μαγική στιγμή για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι πώς αβίαστα έμπαινε από τα ανοιχτά παράθυρα η ποίηση και η σπουδαία μουσική στα σπίτια των ανθρώπων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates