Γεράσιμος Ευαγγελάτος: «Aλλάζουν τα ταμπού που έχουμε για τον έρωτα»

«…είναι βαθιά ριζωμένα στην κοινωνία και αντιστέκονται σθεναρά αλλά δε θα τους περάσει».

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παραχώρησε συνέντευξη στον Άγγελο Γεραιουδάκη και το ethnos.gr.

Αφορμή η παράσταση «Ελληνικά Διάφορα» που ο στιχουργός παρουσιάζει με τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Θέμη Καραμουρατίδη στο Κρεμλίνο και η δεύτερη θεατρική του παράσταση «Απλή μετάβαση» που ανεβαίνει στο Εθνικό.

Σας μεταφέρουμε ένα απόσπασμα της συνομιλίας του Ευαγγελάτου με τον δημοσιογράφο.

Ο έρωτας είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται ή παραμένει ίδιος στο πέρασμα του χρόνου;
Ο έρωτας μένει ίδιος μόνο στα βιβλία και στις ταινίες. Στην τελευταία σελίδα, στο τελευταίο καρέ. Μόνο εκεί μένει αναλλοίωτος. Γι’ αυτό κι αγαπάμε το ψέμα της Τέχνης. Η ζωή είναι αλλιώς. Στη ζωή μετά το cut του «έζησαν αυτοί καλά», αρχίζει η φθορά. Δείτε για παράδειγμα την ιδιοφυή τελευταία σεκάνς του «Πρωτάρη». Για λίγα δευτερόλεπτα, καθυστερεί o δαιμόνιος ο Mike Nichols το σωτήριο cut του σινεμά και μας παρουσιάζει όλη την αμηχανία του έρωτα έξω απ’ το πανί.

Πέρα από τον έρωτα, θεωρείτε ότι αλλάζουν και τα ταμπού που έχουμε γι΄αυτόν;
Νομίζω ναι. Με σταθερούς ρυθμούς. Κάποια απ’ αυτά είναι βαθιά ριζωμένα στην κοινωνία και αντιστέκονται σθεναρά αλλά δε θα τους περάσει. Είναι και στο χέρι μας, ο καθένας από το βήμα του να κάνει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν με τον έρωτα. Στο κάτω κάτω δεν είναι παρά μια ιδιωτική υπόθεση δυο (ή περισσότερων) συναινούντων ενηλίκων με ανώδυνες επί της ουσίας κοινωνικές προεκτάσεις.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή που έχετε κάνει μέχρι σήμερα ποιος μπορεί να είναι ο στόχος;
Η συγκίνηση. Η δική μου και των άλλων. Να ανακαλύψω τους δεσμούς μου με όσο το δυνατόν περισσότερους αγνώστους συγγενείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates