Ελευθερία Αρβανιτάκη – «Η Νίνου και η Βάνου είναι δασκάλες μου»

(ΔΗΛΩΣΕΙΣ) «Δυο γυναίκες είναι για μένα αξεπέραστες και τις θεωρώ δασκάλες μου. Δεν χρειάζονται “γιατί” και πολλές εξηγήσεις.
Η μία είναι η Μαρίκα Νίνου και η άλλη η Τζένη Βάνου»

Αυτά δηλώνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στη Ζωή Λιάκα η Ελευθερία Αρβανιτάκη, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τα Νέα. Αφορμή η συναυλία της – αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη, την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Σταχυολογήσαμε μερικές ακόμη χαρακτηριστικές «στιγμές» της: «Ζούμε σε μια άλλη εποχή μέσα από την οποία τα πράγματα εκφράζονται διαφορετικά και επηρεάζονται ή ζυμώνονται με άλλα στοιχεία. Σε καμιά περίπτωση δε μπορείς να μπεις στη λογική: Αχ, τι ωραία που έγραφαν τότε! Δεν νομίζω ότι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε έτσι. Κάθε εποχή έχει τα μεγάλα τραγούδια της, τους συνθέτης της και τους στιχουργούς. Έχει τους ήρωές της…

Οι παρέες πάντα έπαιζαν ρόλο. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη από την παρουσία τους. Και σήμερα νομίζω ότι υπάρχει μια διαφορά από τον τρόπο που λειτουργούσαν στη δική μας εποχή. Κουβεντιάζουν περισσότερο οι ομάδες της νέας γενιάς…

Η τέχνη οφείλει να στέκεται απέναντι στην εξουσία. Όμως πόσες περιπτώσεις καλλιτεχνών υπάρχουν που τα πολιτικά τους πιστεύω είναι εντελώς αντίθετα από αυτά που θεωρούμε εμείς ή λέμε δημοκρατικά, αλλά η τέχνη τους είναι θαυμαστή;»

Πηγή: Τα Νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates