Από ποιον επηρέαστηκε στην κιθάρα ο Kirk Hammett των Metallica

Κι όμως, δεν είναι ρόκερ, ούτε και κιθαρίστας ο καλλιτέχνης που άλλαξε το κιθαριστικό παίξιμο του Kirk Hammett των Metallica.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Kirk Hammett, κιθαρίστας των Metallica προέβη σε προσωπικές αποκαλύψεις που αφορούν το παίξιμό του. 

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kirk Hammett: 

«Ο τρόπος του John Coltrane επηρέασε το κιθαριστικό μου παίξιμο. Η αναπνοή που παίρνει ο Coltrane κατά τη διάρκεια παιξίματός του είναι το στοιχείο που αναζητώ όλα αυτά τα χρόνια. Όταν παίζω όμως ένα σόλο, δυστυχώς το ξεχνάω. Ξεχνάω να πάρω μια αναπνοή. Ακούω τα σόλο του και φαντάζομαι ότι τα παίζει μια κιθάρα. Το "Giant Steps" είναι ένα οριακό κομμάτι το οποίο ξεκίνησε να με εξιτάρει. Τα σόλο του ακούγονται σαν σόλο του Yngwie (Malmsteen) στα αυτιά μου. Μιλάω σοβαρά. Έχετε παρατηρήσει πόσο γρήγορος είναι ο Coltrane; Είναι τρελό, σα να ακούς ...speed metal… Οι άνθρωποι άκουγαν speed metal τότε, απλά το αποκαλούσαν jazz. Διαφορετικά όργανα, ίδια ενέργεια. Όταν άκουσα Coltrane αγόρασα ένα βιβλίο με jazz ακόρντα και άρχισα να μπαίνω στη διαδικασία του jazz παιξίματος. Όταν έμαθα να παίζω συνειδητοποίησα πως ο τύπος είναι ιδιοφυία. Τόσες πολλές αλλαγές ακόρντων χωρίς να χάνεται, όμως, η μελωδία. Έμοιαζε απίστευτο».

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!