Πέθανε η θρυλική Annita Pallenberg

H γυναίκα που έκανε έρωτα με όλους σχεδόν τους Rolling Stones και έζησε έντονα το τρίπτυχο «sex, drugs and rock’n’roll».
Η Annita Pallenberg έκανε άνω - κάτω τον Brian Jones όταν τα 'φτιαξε με τον Keith Richards κι έκανε τρία παιδιά μαζί του κι εκείνος ζήλεψε όταν εκείνη γύρισε την ερωτική ροκ ταινία «Performance» με τον Mick Jagger.

Η Annita Pallenberg πέθανε από άγνωστη αιτία στα 73 της. Όμως ήταν γνωστό ότι «πάλευε» με την Ηπατίτιδα C.

Μοντέλο και ηθοποιός που έπαιξε και στη θρυλική «Barbarella» δίπλα στην Jane Fonda, ποθητή γυναίκα στην εποχή της, αλλά πάνω απ’ όλα rock’n’roll φιγούρα η Pallenberg έζησε έντονα το τρίπτυχο «sex, drugs and rock’n’roll». Εθίστηκε στην ηρωίνη για χρόνια παρέα με τον Keith Richards και πάλεψε μαζί του να απεξαρτηθεί. Έζησαν τον «μύθο» με απώλειες καθώς έχασαν ένα από τα τρία παιδιά τους και χώρισαν μετά από 13 χρόνια έντονης σχέσης και ζωής το 1980. Ωστόσο διατήρησαν καλές σχέσεις και πάνω τους ήταν αποτυπωμένη όλη η ακμή και τρέλα των Rolling Stones. Υπήρξε εποχή που είχε ταυτόχρονες ερωτικές σχέσεις με τον Keith και τον Mick, σε μια εποχή που όλα ήταν υπό δοκιμή.

Η Annita Pallenberg απέκτησε φήμη μοντέλου συχνάζοντας στο περίφημο Factory του Andy Warhol στα 60ς κι έκανε παρέα μαζί του. Στην ταινία «Performance» συμπρωταγωνίστησε δίπλα στον Mick Jagger που υποδύθηκε ένα ξεσχασμένο παρακμιακό ροκ σταρ και οι ερωτικές σκηνές τους στην μπανιέρα και στο σπίτι του Jagger έγιναν μέρος της ιστορίας του τραγουδιστή των Rolling Stones.
Annita nd Keith Richards.jpg
Στα 90ς κατάφερε να απεξαρτηθεί από την ηρωίνη και να σπουδάσει σχεδιάστρια μόδας στο Central Saint Martins, στο Λονδίνο και να παίξει σε μερικές ταινίες στα 00’ς όπως «Cheri» και «Mister Lonely».

Επιβίωσε έχοντας δίπλα της τα δύο παιδιά που έκανε με τον Keith Richards, τον Marlon 47 ετών και την Angela 45 ετών, για την οποία ίσως γράφτηκε η μεγάλη επιτυχία των Rolling Stones «Angie» καθώς ποτέ τα «κακά παιδιά» δεν απάντησαν στο ερώτημα αν γράφτηκε για την κόρη του Keith ή την Angie του David Bowie. To τρίτο του παιδί, η Tara, πέθανε δέκα βδομάδες μετά τη γέννησή της το 1976.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!