Οι Bazooka, η νέα δύναμη του ελληνικού ροκ, με την Άχρηστη Γενιά, έρχονται και θα κερδίσουν την μάχη!

Οι Bazooka, έρχονται όπως πρέπει: με τσαμπουκά, χιούμορ, δυνατή μουσική και ελληνικό στίχο!
Η Άχρηστη Γενιά των Bazooka, εκφράζει και ηλεκτρίζει τους ελληνόπαιδες, όπως πριν από μισό αιώνα το My Generation των Who εξέφρασε και ηλέκτρισε τους νεαρούς στην Αγγλία.

Οι Bazooka έρχονται όπως πρέπει: με τσαμπουκά, χιούμορ, δυνατή μουσική και ελληνικό στίχο να μιλήσουν για όλα όσα απασχολούν τους νέους στην Ελλάδα της Κρίσης.

Ο Ξάνθος Παπανικολάου, frontman του συγκροτήματος, στο ύφος και στις κινήσεις φέρνει κάτι από την δημιουργική αναίδεια του Μικ Τζάγκερ. Ο ίδιος, σχολιάζοντας το τραγούδι Άχρηστη Γενιά, μας είπε...

«Τραγούδι που ειρωνεύεται όλους όσοι νομίζουν την γενιά μας σαν άχρηστη. Τις μανάδες, που λένε «Πότε θα πιάσεις δουλειά της προκοπής;», λες και υπάρχουν δουλειές της ...προκοπής. Τους παλιότερους, που σου κοπανάνε συνέχεια, πόσο ήταν η δική τους γενιά καλή και σωστή και πόσο άχρηστοι είμαστε εμείς οι νέοι... Ήθελα να απαντήσω σε όλους αυτούς και απάντησα με αυτό το τραγούδι».

Οι Bazooka σχηματίστηκαν το 2008, στον Βόλο. Ήταν τότε μια παρέα με πολλά όνειρα, έπαιζαν ιδιαίτερη μουσική, που λίγοι από τον νεαρόκοσμο εκεί συμπαθούσαν - οι περισσότεροι άκουγαν μέταλ και χιπ-χοπ.

Έτσι το 2009, αποφάσισαν να μεταφερθούν σούμπιτοι στην Αθήνα.

Το όνομά τους το πήραν από τον Bazooka Joe, ήρωα σε τραγούδι της αμερικανικής μπάντας Big Black, που είναι και βασικός επηρεασμός τους.

Στην Αθήνα, συνδέονται γρήγορα με underground χώρους και πρόσωπα: κάνουν πρόβες στο Καταραμένο Σύνδρομο και γνωρίζονται με τους The Callas, οι οποίοι τους παρουσιάζουν στο περιοδικό Velvet Magazine.

Πρωτοεμφανίζονται στο κλαμπ Kinky Kong, εκεί που σήμερα είναι το Six D.o.g.s, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Τότε παίζουν τραγούδια με αγγλικό στίχο και βγάζουν μάλιστα και δίσκο, με δικά τους έξοδα, που είναι σπάνιος πια, και έχει τίτλο Bazooka. Γίνονται γνωστοί, αλλά στον μικρό και εσωστρεφή κύκλο του αθηναϊκού underground. Οι Bazooka θα μπορέσουν να αναγνωριστούν σε πλατύτερα στρώματα μόνο πέρυσι, το 2016, όταν κάνουν στροφή και γράφουν με ελληνικό στίχο, τραγούδια που πραγματικά αγγίζουν την ψυχή της ελληνικής νεολαίας. Κατορθώνουν και έχουν μεγάλη απήχηση, λόγω αυτής της στροφής, που συνδυάζεται με ταλέντο. Στο νέο τους άλμπουμ, Άχρηστη Γενιά, περιγράφουν καταστάσεις με ρέοντα νεανικό λόγο. Ένα παράδειγμα, η Οθόνη. Ο Ξάνθος Παπανικολάου, που γράφει τους στίχους, αναφέρεται στο νεανικό κόλλημα, αλλά δεν το δαιμονοποιεί. Ο ίδιος, μας είπε...

«Η Οθόνη είναι κυρίαρχη στην εποχή μας. Παίζει παντού, στην τηλεόραση, στον υπολογιστή... Το τραγούδι πιστοποιεί την κατάσταση, αλλά δεν την κατηγορεί. Όταν είμαι χάλια, πάω κι εγώ και στήνομαι μπροστά στην Οθόνη. Μου αρέσει η οθόνη».

Οι Bazooka διαγράφουν μια πορεία που εκπλήσσει. Μέχρι τώρα, ενώ για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης είναι άγνωστοι, έχουν κάνει 9 περιοδείες στην Αμερική και στην Ευρώπη!
bazooka 3
Ενώ οι ελληνικές εταιρείες δεν έδειξαν ουσιαστικό ενδιαφέρον γι' αυτούς, ήρθε μία αμερικάνικη, η Sloveny, για να τους κυκλοφορήσει τον νέο τους δίσκο. Όλα αυτά, και μετά από την επιτυχία που διαφαίνεται, σημαίνουν πως οι υπεύθυνοι παραγωγής στην Ελλάδα δεν πιάνουν και πουλιά στον αέρα.

Οι Bazooka είναι το νέο συγκρότημα του ελληνικού ροκ, χαρισματικοί, ευφυείς και ευκίνητοι - γρήγορα θα μπαζουκιάσουν τα τανκς της κατεστημένης μουσικής σκηνής στην Ελλάδα.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

test1188405074