Ο τραγουδιστής Χρήστος Νικολόπουλος

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Μια από τις λιγότερο γνωστές πλευρές του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Σαν σήμερα… 


Στις 11 Ιουλίου 1947 γεννήθηκε στο Καψοχώρι της Ημαθίας, ένας από τους παραγωγικότερους συνθέτες, ίσως ο πιο παραγωγικός μετά τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Χρήστος Νικολόπουλος.

Ξεκίνησε το ταξίδι του στο τραγούδι το 1963, σαν μπουζουξής. Μετά από μια σειρά συνεργασιών στα νυχτερινά κέντρα της εποχής, αλλά και στα studio ηχογραφήσεων σαν «εκτελεστής» σε τραγούδια διαφόρων συνθετών, το 1967 μπήκε στο studio για να ηχογραφήσει τα πρώτα του τραγούδια, σαν συνθέτης πλέον…

Ο Χρήστος Νικολόπουλος τραγουδά…


Μια από τις λιγότερο προβεβλημένες πτυχές της διαδρομής του Χρήστου Νικολόπουλου, είναι αυτή του τραγουδιστή. Υπάρχει βέβαια η άποψη που λέει πως οι δημιουργοί είναι οι καλύτεροι ερμηνευτές των τραγουδιών τους. Αυτό είναι μεγάλο θέμα και σηκώνει πολλή συζήτηση… Όσον αφορά την περίπτωση του Νικολόπουλου, αν και όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, δεν είναι τραγουδιστής - και όντως έτσι είναι - οφείλουμε να ομολογήσουμε πως οι ερμηνείες του σε κάποια τραγούδια, είναι πολύ σωστότερες από πολλούς «επαγγελματίες» τραγουδιστές και τραγουδοποιούς, που γεμίζουν σήμερα μεγάλα θέατρα και μουσικές σκηνές…

Με την αφορμή λοιπόν των γενεθλίων του, θέλησα σήμερα να κάνω μια καταγραφή αυτής της πλευράς του και να ακούσουμε μαζί κάποιες από τις ηχογραφήσεις στις οποίες τραγουδά ο ίδιος. Σκοπίμως δεν συμπεριέλαβα τα τραγούδια στα οποία ο Χρήστος Νικολόπουλος κάνει δεύτερες φωνές, αφενός γιατί είναι δεκάδες - ίσως και εκατοντάδες - αφετέρου γιατί στους περισσότερους δίσκους δεν αναγράφεται το όνομά του, οπότε σίγουρα η καταγραφή θα ήταν ελλιπής. Οφείλω επίσης να σημειώσω πως λόγω της τεράστιας και πολύ συχνής παρουσίας του στη δισκογραφία, ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες, ελάχιστες ελπίζω, παραλείψεις…

Τραγούδια για τους φίλους μου (1986)


NIKOL1
Η πρώτη φορά που ο Νικολόπουλος «εκτέθηκε» σαν σόλο τραγουδιστής ήταν το 1986 στο δίσκο «Τραγούδια για τους φίλους μου», που κυκλοφόρησε από τη Minos, με δώδεκα τραγούδια σε στίχους του Λευτέρη Χαψιάδη με δώδεκα ερμηνευτές! Μανώλης Μητσιάς, Στράτος Διονυσίου, Ελένη Βιτάλη, Διονύσης Θεοδόσης, Δήμητρα Γαλάνη, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου, Λίτσα Διαμάντη, Μαίρη Βάσου, Μανώλης Αγγελόπουλος και ο Χρήστος Νικολόπουλος, που στο τραγούδι «Οι δρόμοι της Ανατολής», εκφράζοντας μέσω των στίχων του Χαψιάδη και τα δικά του «πιστεύω», έλεγε μεταξύ άλλων:

«Καλό το ροκ, καλή κι η τζαζ
καλά τα νέα ρεύματα
μα εγώ είμαι λάτρης του χιτζάζ
κι ανήκω σ’ άλλα πνεύματα».

Ξημέρωμα 1ης Ιανουαρίου 2000 μ.Χ. (1993)

NIKOL2
To 1993 κυκλοφόρησε από την Sony Music, σε επιμέλεια του Κώστα Χατζηδουλή, ένας ξεχωριστός δίσκος με τίτλο «Ξημέρωμα 1ης Ιανουαρίου 2000 μ.Χ» με ανέκδοτους στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, του Γιάννη Λελάκη, του Μάνου Ελευθερίου, της Λίνας Νικολακοπούλου και του Αλέξανδρου Αλεξάνδρου (Θεόδωρου Ποάλα), που μελοποίησε ο Νικολόπουλος και, εκτός από τον ίδιο, τραγούδησαν η Αρλέτα, ο Μανώλης Λιδάκης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Μιχάλης Δημητριάδης. Ο δίσκος έβγαλε τουλάχιστον τρεις επιτυχίες, όπως ήταν το «Στων αγγέλων τα μπουζούκια», το «Τσιφτετέλι Τσιτσάνη» και το ομώνυμο του δίσκου. Ο Νικολόπουλος τραγούδησε τα:

1) Η Α.Ε Η Αμαρτία (στίχοι: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου) Συμμετέχει η Αρλέτα
2) Δεν είμαι κλέφτης (Γιάννης Λελάκης) Συμμετέχει ο Μιχάλης Δημητριάδης
3) Στα βουνά τ’ απατηλά (Μάνος Ελευθερίου) Συμμετέχει χορωδία

Χωρίς να υποβαθμίζω τα υπόλοιπα, θεωρώ πως το χασάπικο «Στα βουνά τ’ απατηλά», είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο «αδικημένα» τραγούδια του Νικολόπουλου και πως κάποια στιγμή θα πρέπει να ενταχθεί στα προγράμματά του…

Άνθη ευλαβείας (1996)

NIKOL3
Μια από τις σημαντικές δουλειές του Νικολόπουλου, που με εξαίρεση ένα - δυο τραγούδια, δεν ακούστηκαν ιδιαίτερα, ήταν τα «Άνθη ευλαβείας», που κυκλοφόρησε το 1996 από τη «Μεσόγειο» (θυγατρική της Minos-Εmi), με δώδεκα τραγούδια του Νικολόπουλου σε ανέκδοτους στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, του Πυθαγόρα, του Μάνου Ελευθερίου, του Άκου Δασκαλόπουλου, του Κώστα Κινδύνη, της Κωστούλας Μητροπούλου, της Λίνας Νικολακοπούλου, του Αλέξανδρου Αλεξάνδρου και του Γιάννη Σπυρόπουλου «Μπαχ». Ο δίσκος κλείνει με την μελοποίηση του ποιήματος του Κωνσταντίνου Καβάφη «Γκρίζα». Τον κύριο τραγουδιστικό ρόλο είχε ο ίδιος ο Νικολόπουλος, ενώ τον συνόδευσε μια ομάδα ερμηνευτών, όπως ο Τάκης Μπίνης, η Γλυκερία, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελένη Δήμου, ο Κώστας Μακεδόνας και η νεότερη Στέλλα Καρύδα.

Αν και η ερμηνεία του τραγουδιού έγινε από ένα φανατικό αντικαπνιστή, η μεγάλη επιτυχία του δίσκου, εκτός από τα «Γκρίζα» που ακούστηκε ιδιαίτερα, ήταν το «Και φούμα, φούμα» με τη φωνή του Χρήστου Νικολόπουλου, που τραγούδησε τα:

1) Ταξιδεύω (στίχοι Κώστας Κινδύνης) Χρήστος Νικολόπουλος-Στέλλα Καρύδα
2) Και φούμα-φούμα (Πυθαγόρας) Χρήστος Νικολόπουλος-Τάκης Μπίνης & Λαϊκή χορωδία
3) Όλα συμβαίνουν στο μυαλό μας (Μάνος Ελευθερίου) Χρήστος Νικολόπουλος - Κώστας Μακεδόνας - Γλυκερία & Λαϊκή χορωδία

4) Στα στέκια των ανόμων (Μάνος Ελευθερίου) Χρήστος Νικολόπουλος & Λαϊκή χορωδία
5) Τι κι αν στα πω (Λίνα Νικολακοπούλου) Χρήστος Νικολόπουλος - Ελένη Δήμου
6) Χνότο με χνότο γέρναμε (Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου) Χρήστος Νικολόπουλος - Γλυκερία
7) Ο χειρότερος εχθρός μου (Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου) Χρήστος Νικολόπουλος
8) Εγώ σ' αγαπώ αλλιώς (Άκος Δασκαλόπουλος) Χρήστος Νικολόπουλος - Ελένη Δήμου
9) Παράδεισο δεν είδα (Γιάννης Σπυρόπουλος «Μπαχ») Γλυκερία - Χρήστος Νικολόπουλος
10) Ψάχνω να σε βρω (Κωστούλα Μητροπούλου) Χρήστος Νικολόπουλος

Όπως μου έχει πει ο συνθέτης, σε συνέντευξη που μου παραχώρησε πριν από λίγα χρόνια, το «Ψάχνω να σε βρω» ήταν ένα τραγούδι που προορίζονταν αρχικά για τη φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη… Ο Καζαντζίδης καθυστερούσε να απαντήσει, μέχρι που έμαθε ότι ο δίσκος θα κυκλοφορούσε σε θυγατρική εταιρεία του Μάτσα, οπότε και τελικά αρνήθηκε…

Ασεβή τροπάρια (2000)


NIKOL4
Το 2000 κυκλοφόρησε από την Virgin, σε επιμέλεια του Κώστα Χατζηδουλή η συλλογή τραγουδιών «Ασεβή τροπάρια» με επανεκτελέσεις παλιών λαϊκών τραγουδιών, αλλά και κάποιων «απαγορευμένων», που έβλεπαν για πρώτη φορά το «φως» της έκδοσης. Τραγουδούσαν οι Γιώργος Νταλάρας, Στέλιος Βαμβακάρης, Μιχάλης Δημητριάδης, Ερωφίλη, Εβελίνα Αγγέλου, Χρυσούλα Χριστοπούλου και ο Χρήστος Νικολόπουλος στη «Λαδιά», ένα γρήγορο ζεϊμπέκικο του Ανέστη Αθανασίου με στίχους του Χαράλαμπου Βασιλειάδη ή Τσάντα. Το τραγούδι πρωτοκυκλοφόρησε το 1955 τραγουδισμένο από την Ανθούλα Αλιφραγκή και τον Ευάγγελο Σοκορέλη. Η ηχογράφηση του Νικολόπουλου πραγματοποιήθηκε το 1997. Την ορχήστρα επιμελήθηκε ο Σπύρος Ιωαννίδης.

Λαϊκό ξεφάντωμα με τον Χρήστο Νικολόπουλο (2000)

NIKOL5
Το 2000 κυκλοφόρησε από τη Legend ένα διπλό cd, με τίτλο «Λαϊκό ξεφάντωμα με τον Χρήστο Νικολόπουλο», με ένα μέρος από τις ζωντανές εμφανίσεις του Χρήστου Νικολόπουλου (δεν αναφέρεται ο χώρος), με τους Μιχάλη Δημητριάδη, Παντελή Θεοχαρίδη, Ειρήνη Χαρίδου και Χαρά Πετρίδου.

Εδώ καταγράφεται η δεύτερη εκτέλεση του «Και φούμα, φούμα» σε στίχους Πυθαγόρα, με τον Νικολόπουλο.

Η συνάντηση (2001)

NIKOL6
Το 2001 ο Χρήστος Νικολόπουλος μελοποίησε ανέκδοτους στίχους του Βασίλη Τσιτσάνη. Στο δίσκο που κυκλοφόρησε από τη Legend με τίτλο «Η συνάντηση» και ξεκινούσε με μια μαρτυρία του Τσιτσάνη, τραγούδησαν ο Μανώλης Μητσιάς, η Δήμητρα Γαλάνη, η Χάρις Αλεξίου, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Ηλίας Μακρής και η Μαρία Σπυροπούλου.

Σε ενορχήστρωση του Γιώργου Ζαχαρίου, ο Χρήστος Νικολόπουλος τραγούδησε «Μες στα βαθιά χαράματα».

Η ζωή μου τραγούδι (2002)

NIKOL7
Το 2002 ηχογραφήθηκε ένα από τα ωραιότερα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου και του Λευτέρη Χαψιάδη, αυτοβιογραφικό και για τους δυο, με τίτλο «Η ζωή μου τραγούδι». Τραγούδησε ο Χρήστος Νικολόπουλος με τον Κώστα Μακεδόνα. Η ηχογράφηση συμπεριλήφθηκε στο διπλό cd με 36 επιτυχίες του Νικολόπουλου, που κυκλοφόρησε από τη Sony, σε συνεργασία με την Minos, με τίτλο «Η ζωή μου τραγούδι».

Δική μου η χαρά (2003)

NIKOL8
Το 2003 κυκλοφόρησε από τη Sony, στο ίδιο μοτίβο με τα «Τραγούδια για τους φίλους μου», ο δίσκος «Δική μου η χαρά», με 14 τραγούδια του Νικολόπουλου σε στίχους Λευτέρη Χαψιάδη με έντεκα τραγουδιστές. Πασχάλης Τερζής, Κώστας Μακεδόνας, Αντώνης Ρέμος, Δημήτρης Μητροπάνος, Ελένη Βιτάλη, Γιώργος Μαρίνος, Κώστας Δόξας, Γιώργος Μαργαρίτης, Γλυκερία, Μαριώ και ο Χρήστος Νικολόπουλος.

Δυστυχώς ο δίσκος αυτός, αν και περιείχε αρκετές αξιόλογες στιγμές, ερμηνευμένες μάλιστα από κορυφαία ονόματα του λαϊκού τραγουδιού δεν έτυχε παρόμοιας αποδοχής και αναγνώρισης με τα «Τραγούδια για τους φίλους μου». Η διεύθυνση ορχήστρας έγινε από τον Χρήστο Νικολόπουλο και η ενορχήστρωση από τον Γιώργο Παπαχρηστούδη,

Ο Νικολόπουλος τραγούδησε μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα μια νέα εκτέλεση του «Η ζωή μου τραγούδι» και μια λαϊκή μπαλάντα με τίτλο «Άλλαξες, άλλαξα»…

Γεια σου ζωή μου όμορφη (2003)

NIKOL9
Το 2003 και πάλι σε επιμέλεια του Κώστα Χατζηδουλή κυκλοφόρησε από τη Heaven ένα διπλό cd, αφιέρωμα στον Τσιτσάνη, με τίτλο «Γεια σου ζωή μου όμορφη». Ανάμεσα στα τραγούδια υπήρχαν και κάποια ανέκδοτα που ηχογραφήθηκαν σε πρώτη εκτέλεση. Την επιμέλεια της ορχήστρας, όπως και στα «Ασεβή τροπάρια», είχε ο Σπύρος Ιωαννίδης. Τραγούδησαν οι Μάριος, Χρήστος Κυριαζής, Στέλιος Βαμβακάρης, Αθηναϊκή Κομπανία, Μιχάλης Δημητριάδης, Νίκος Κουρουπάκης, Δημήτρης Υφαντής, Χορωδία Μοσχάτου, ο Μανώλης Ρασούλης και ο Χρήστος Νικολόπουλος με την Εβελίνα σε ένα από τα «θρυλικά» τραγούδια του Τσιτσάνη, που πρωτοηχογράφησε ο Πάνος Γαβαλάς με την Μπέμπα Φινέτη το 1962.

Ήταν το «Όσο με μαλώνεις»…

Αθήνα - Ελευσίνα, παράσταση πρώτη (2005)

NIKOL10
Το 2005 κυκλοφόρησε από το «Δίκτυο» ένα mini cd, με επτά τραγούδια του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Θανάση Βασιλά σε στίχους του «δικού μας» Κώστα Μπαλαχούτη, με τους Κατερίνα Κούκα, Λάμπρο Καρελά, Κορίνα Βένη, και Γιάννη Ματσούκα. Σε μια από τις ελάχιστες εμφανίσεις του στη δισκογραφία σε τραγούδια άλλων δημιουργών, ο Χρήστος Νικολόπουλος τραγουδά το ομώνυμο του δίσκου…

Το Περιβόλι τ’ ουρανού (2008)

NIKOL11
Διπλό cd που κυκλοφόρησε από τη Sony με αποσπάσματα των εμφανίσεων του λαϊκού συνθέτη στο ιστορικό λαϊκό στέκι της Πλάκας. Τραγουδούν οι Σοφία Παπάζογλου, Ηλίας Μακρής, Ιωάννα Ρόδου, Γιώργος Αιγιώτης, Μαρία Σπυροπούλου, ο γιατρός Νίκος Καστανιάς και ο Χρήστος Νικολόπουλος σε μια τρίτη εκδοχή του «Και φούμα, φούμα»…

Σινεμαδάκι μου (2009)

NIKOL12
Το 2009 κυκλοφόρησε από την εταιρεία «Κένταυρος» το «Σινεμαδάκι μου» με 13 τραγούδια σε στίχους του επίσης «δικού μας» Νίκου Αναγνωστάκη σε μουσικές του Χρήστου Νικολόπουλου, του Γιάννη Πηλιχού και του Θανάση Βασιλά. Έντεκα τραγούδια με τη φωνή του Γιάννη Ματσούκα (σε ένα με τη συμμετοχή του Αντώνη Αναγνωστάκη) και δυο με τον Χρήστο Νικολόπουλο.

Το πρώτο, που είναι και το ομώνυμο του δίσκου, αποτελεί ένα ζεϊμπέκικο «ταξίδι» σε άλλες εποχές…

Το δεύτερο τραγούδι είναι ένα μικρό αφιέρωμα του Νικολόπουλου και του Αναγνωστάκη στον «Πρόεδρο όλων των προέδρων» με τίτλο «Ο Λευτέρης»…

Με τον Ομπάμα αντάμα (2009)

NIKOL13
Το 2009 κυκλοφόρησε από τη Sony ο πρώτος δίσκος μιας τριλογίας, όπως είχε προαναγγελθεί, που τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου σε στίχους του Μανώλη Ρασούλη. Στο δίσκο με τίτλο «Με τον Ομπάμα αντάμα», τραγούδησαν οι Παντελής Θεοχαρίδης, Μπάμπης Τσέρτος, Μανώλης Ρασούλης, Σοφία Παπάζογλου, Κώστας Σμοκοβίτης, Γιώργος Αιγιώτης, Απόστολος Στεργίου και ο Χρήστος Νικολόπουλος σε δυο τραγούδια - χρονογραφήματα της εποχής τους και ένα ντουέτο με τον Μανώλη Ρασούλη…

Το πρώτο ήταν ένα ζεϊμπέκικο με τίτλο «Το παλιό», αφιερωμένο στα σημερινά τραγούδια…

Το δεύτερο λέει «Πήραν φωτιά τα καύσιμα». Εδώ ο στιχουργός, λίγο πριν το «επίσημο» ξέσπασμα της κρίσης και το διάγγελμα του τότε πρωθυπουργού στο Καστελλόριζο, μέσα σε λίγες λέξεις, τα είπε όλα…

Το τρίτο τραγούδι με τίτλο «Ένα ούζο για τον Νίκο Καρούζο» είναι ένα αφιέρωμα των δημιουργών στον ποιητή Νίκο Καρούζο… Ένα ιδιαίτερο ντουέτο με το συνθέτη να τραγουδά και το στιχουργό να απαγγέλει…

Της ζωής μου τα τραγούδια (2014)

NIKOL14
Στα τέλη του 2014 κυκλοφόρησε από το «Ρήμα» τo διπλό cd με τη ζωντανή ηχογράφηση των δυο συναυλιών του Χρήστου Νικολόπουλου που δόθηκαν τον Γενάρη του 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο «Της ζωής μου τα τραγούδια».

Η διεύθυνση της ορχήστρας έγινε από τον Αντώνη Γούναρη, ο οποίος επιμελήθηκε τις ενορχηστρώσεις μαζί με τον Νικολόπουλο. Τραγουδούν οι Πασχάλης Τερζής, Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Ασλανίδου, Γιώτα Νέγκα ενώ ο λαϊκός συνθέτης ακούγεται «σόλο» σε δυο τραγούδια. Το πρώτο είναι «Στων αγγέλων τα μπουζούκια» σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, μαζί με την Μελίνα Ασλανίδου.

Το δεύτερο τραγούδι αποτελεί την τέταρτη δισκογραφημένη εκτέλεση του «Και φούμα, φούμα» με τη φωνή του Νικολόπουλου… Σιγοντάρουν όλοι συμμετέχοντες τραγουδιστές.

Η Ζωή μου… τα Τραγούδια μου (2016)

NIKOL15
Η τελευταία, μέχρι τώρα, καταγραφή της φωνής του Χρήστου Νικολόπουλου σε δίσκο βρίσκεται στο cd που συνοδεύει το βιβλίο του Κώστα Μπαλαχούτη «Χρήστος Νικολόπουλος, Η Ζωή μου… τα Τραγούδια μου», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αλκυών» και παρουσιάστηκε τον περασμένο Φλεβάρη στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής.

Το cd περιλαμβάνει ανέκδοτες, ζωντανές ηχογραφήσεις από το αρχείο του συνθέτη με τις φωνές των Γιώργου Νταλάρα, Δημήτρη Μητροπάνου, Μανώλη Μητσιά, Χάρις Αλεξίου, Κωνσταντίνας, Πασχάλη Τερζή, Λεωνίδα Βελή και του Κώστα Μακεδόνα, ενώ ο ίδιος ο συνθέτης παρουσιάζει τη δική του ερμηνευτική εκδοχή στο «Βραδιάζει», σε στίχους της Σώτιας Τσώτου, που πρωτοτραγούδησε ο Στέλιος Καζαντζίδης στον ομώνυμο δίσκο του 1992…

Το 1994 εκδόθηκε από την Polygram, με το label της Fidelity, ένας διπλός δίσκος με τίτλο «Μουντιάλ 1930-1994 / Ένα κύπελλο γεμάτο τραγούδια», με μια επιλογή τραγουδιών αυτής της περιόδου (από όλα τα είδη του ελληνικού τραγουδιού), ανάμεσα στα οποία παρεμβάλλονταν σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα από το αρχείο του «Ρακοσυλλέκτη» Κώστα Χατζηδουλή και αφηγήσεις του Χρήστου Σωτηρακόπουλου σχετικά με την ιστορία του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Υπεύθυνος της έκδοσης ήταν ο Κώστας Χατζηδουλής, ενώ η επιμέλεια και η σχεδίαση του εξωφύλλου και του ενθέτου ήταν του Πέτρου Παράσχη. Αφορμή για την έκδοση στάθηκε τότε η πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου στα τελικά του Μουντιάλ, που διεξήχθη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με τον Αλκέτα Παναγούλια στο «τιμόνι» της Εθνικής.

01.Stavrodromi
Ανάμεσα στα δισκογραφημένα τραγούδια υπήρχε και μια ανέκδοτη ηχογράφηση με τον Χρήστο Νικολόπουλο να παίζει μπουζούκι και να τραγουδά το θρυλικό «Σταυροδρόμι», σε μουσική δική του και στίχους των Βαγγέλη Ατραΐδη και Γιάννη Βασιλόπουλου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!