Νικολόπουλος & Νταλάρας στο Καλλιμάρμαρο «για τον Βασίλη και τον Στέλιο!»

(VIDEO) Γιώργος Νταλάρας και Χρήστος Νικολόπουλος σε δυο κλασικά κομμάτια του Τσιτσάνη.
Νικολόπουλος & Νταλάρας στο Καλλιμάρμαρο «για τον Βασίλη και τον Στέλιο!» Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα

Σαν σήμερα…


Στις 11 Ιουλίου 1947 γεννήθηκε στο Καψοχώρι της Ημαθίας ο Χρήστος Νικολόπουλος.

«Τα ωραία του Τσιτσάνη» στο Καλλιμάρμαρο


Με αφορμή τα γενέθλια του λαϊκού συνθέτη κι έχοντας ακόμα στα αυτιά μου τα τραγούδια από τη μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, που διοργάνωσε το «Όλοι μαζί μπορούμε» την Τετάρτη 4 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, σκέφτηκα σήμερα να παρακολουθήσουμε την εμφάνιση του Χρήστου Νικολόπουλου, μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος ξεκίνησε με «Τα ωραία του Τσιτσάνη» ένα από τα γνωστότερα και ωραιότερα οργανικά του Τσιτσάνη, στο ρυθμό του χασαποσέρβικου, που εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί μέρος των ζωντανών προγραμμάτων του Νικολόπουλου.

Το δεύτερο κομμάτι, στο οποίο συμμετείχε ο Χρήστος Νικολόπουλος, ήταν το περίφημο «Πουκάμισο» (ή «Άσπρο πουκάμισο φορώ»), που πρωτοτραγούδησε ο Στέλιος Καζαντζίδης τον Δεκέμβρη του 1956. Σε αυτή την ηχογράφηση είχε παίξει μπουζούκι ο ξακουστός Γιάννης Σταματίου ή «Σπόρος».

Ο Γιώργος Νταλάρας αφιέρωσε μάλιστα το τραγούδι στον Βασίλη και τον Στέλιο…

Η καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας ήταν του Γιώργου Νταλάρα και η διεύθυνση ορχήστρας του Γιώργου Παπαχριστούδη. Έπαιξαν οι μουσικοί: Πιάνο: Γιώργος Παπαχριστούδης, μπουζούκια: Γιώργος Μάτσικας, Βασίλης Κορακάκης, Κωνσταντίνος Βελλιάδης, μπαγλαμά & μπουζούκι: Βαγγέλης Μαχαίρας, κιθάρα: Χρήστος Ζέρβας, κοντραμπάσο: Κώστας Κωνσταντίνου, βιολί: Σωτήρης Μαργώνης, ακορντεόν: Μάνος Γρυσμπολάκης, ντραμς: Νίκος Καρατζάς, κρουστά: Στράτος Σαμιώτης και σαντούρι: Ανδρέας Κατσιγιάννης. Τον ήχο φρόντισαν οι Βαγγέλης Κουλούρης, Αντώνης Ζαχόπουλος, Στρατής Καραδημητράκης, Λάμπρος Μπούνας και τους φωτισμούς ο Περικλής Μαθιέλλης.

Video: Θανάσης Γιώγλου | Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!