Έφυγε ο ξακουστός κλαρινίστας Μάκης Μπέκος!

Έφυγε από την ζωή το απόγευμα της Τρίτης, σε ηλικία 67 ετών, ένας από τους πιο «δυνατούς» κλαρινίστες, ο ξακουστός Μάκης Μπέκος!
Με το περίτεχνο παίξιμό του και τη δυναμική παρουσία του στο πατάρι κέρδισε την εκτίμηση του κύκλου του αλλά και την αγάπη των μουσικόφιλων. Ο Μπέκος γλέντησε κόσμο και ντουνιά με αξιώσεις και το κοινό του ανταπέδωσε τα «δώρα» του. Οι μυριάδες θαμώνες των λαϊκών κέντρων και των πανηγυριών ξέρουν να τιμούν τους ξεχωριστούς, αυτούς που σέβονται και ομορφαίνουν τις στιγμές τους. 

Από μικρή ηλικία κατάφερε να ξεχωρίσει για το «δαντελένιο» παίξιμό του, την ευαισθησία αλλά και τη φαντασία του. Διέθετε πλατιά γκάμα γι’ αυτό και συνεργάστηκε σε μουσικές παραστάσεις και με ερμηνευτές «εκτός της κατηγορίας του», όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, η Ελένη Βιτάλη κ.ά.

Ήταν μόνιμος σχεδόν συνεργάτης του Μάκη Χριστοδουλόπουλου –γνώρισαν μαζί μεγάλες δόξες- και του Κώστα Σκαφίδα. Συνεργάστηκε στο στούντιο και στο πάλκο με όλους τους δημοτικούς της γενιάς του παίρνοντας μέρος σε χιλιάδες ηχογραφήσεις και άπειρα προγράμματα σε μαγαζιά ιστορικά: «Έλατος», «Κάβουρας», «Βοσκοπούλα», «Ελληνικό Γλέντι», «Αγρίμια», «Αηδόνια», «Σκαφίδας» κ.ά.

Εκεί όταν έσμιγε ειδικά με τον τρανό Γιώργο Κόρο, τη χυμώδη Βάσω Χατζή και τον βιρτουόζο Λευτέρη Ζέρβα μάγευαν τους μερακλήδες, τους γνώστες… τους πάντες. Η Ελληνική «δημοτική» τζαζ σε όλο της το μεγαλείο! Επίσης δούλεψε και σε μπουζουκάδικα πρώτης γραμμής και «γερά» στέκια όπως στη «Νεράϊδα της Αθήνας», στο «Καν – Καν», στην «Σουίτα», στο «Μονσενιέρ», στο «Δώδεκα», στο «Ζυγό», στη «Νύχτα της Αθήνας», στο «Πανόραμα», στις «Εσπερίδες» κ.ά.

Παράλληλα ταξίδεψε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης όπου υπάρχει Ελληνισμός. Ο Μπέκος κατάγονταν από την Αιτωλοακαρνανία ενώ τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στην Πορρωβίτσα Ακράτας, έχοντας αγοράσει δικό του σπίτι στην περιοχή. Εκεί θα γίνει και η κηδεία του την Πέμπτη στον Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών.

Η ανεξίτηλη σφραγίδα του δεν θα σβήσει ποτέ!

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates