Η λογοτεχνία στο σχολείο

Youth Creativity Festival 2019
01/04/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εχθές 31/3/2019 πραγματοποιήθηκε στη σχολή Μωραΐτη η ημερίδα Youth Creativity Festival 2019. Σκοπός της συγκεκριμένης ημερίδας ήταν να έρθουν οι μαθητές του σχολείου σε επαφή με γνωστούς ανθρώπους των γραμμάτων οι οποίοι εξιστορούσαν το πώς έφτασαν στην έκδοση του πρώτου τους βιβλίου αλλά και το ποια έργα κατέστησαν κομβικά στη διαμόρφωση του λογοτεχνικού –και όχι μόνο χαρακτήρα.

Καταξιωμένοι λογοτέχνες όπως ο Τίτος Πατρίκιος, ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Χάρης Βλαβιανός αλλά και πιο νέοι όπως η Αλεξάνδρα Κ η Ούρσουλα Φωσκόλου και ο Γιάννης Δούκας μοιράστηκαν με τα παιδιά τις δυσκολίες, τις δεύτερες σκέψεις αλλά και τα μοναδικά συναισθήματα που βίωσαν στο ταξίδι τους από την έμπνευση μέχρι και την εκτύπωση του πρώτου τους έργου.

Η αλήθεια είναι ότι πάνω και πέρα από το γεγονός πως την εκδήλωση αυτή την οργάνωσαν και την εκτέλεσαν (άψογα) οι ίδιοι οι μαθητές αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το πόσα συμπυκνωμένα ερεθίσματα πήραν οι παρευρισκόμενοι σε αυτήν.

Είναι σπουδαίο σε μία εποχή όπου υπάρχει πληθωρισμός επιστημονικών πτυχίων να δίνεται η δυνατότητα σε μαθητές να ανακαλύπτουν την όποια λογοτεχνική κλήση τους αλλά και να μαθαίνουν και το πώς μπορούν αυτή να την ακολουθήσουν σωστά.
Μακάρι αυτές οι προσπάθειες να μπορούσαν να γίνουν μέσα από το ίδιο το σύστημα όλων των σχολείων και όχι μόνο των ιδιωτικών.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates