Η ιστορία των Aphrodite’s Child δια χειρός Λουκά Σιδερά

Η συναρπαστική ιστορία των Aphrodite’s Child δια χειρός του ντράμερ τους Λουκά Σιδερά μόλις κυκλοφόρησε σε βιβλίο!
20/10/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ελληνικό συγκρότημα των Βαγγέλη Παπαθανασίου, Ντέμη Ρούσσου και Λουκά Σιδερά, που δοξάστηκε όσο κανένα άλλο στο εξωτερικό, φανερώνεται σε γνωστές και άγνωστές πτυχές του μέσα από 124 σελίδες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, γραμμένο από τον πιο σεμνό και ασυμβίβαστο μουσικό τους, με τίτλο «The Aphrodite's Child Story».

Όπως και στην περίπτωση των Doors, όπου την καταπληκτική αυτοβιογραφία τους έγραψε ο ντράμερ του συγκροτήματος John Densmore, έτσι και τώρα, ο ντράμερ των Aphrodite’s Child, Λουκάς Σιδεράς, ανέλαβε με δική του πρωτοβουλία να παρουσιάσει την ιστορία του γκρουπ όπως εκείνος την έζησε, δυναμώνοντας την ελλιπή γενικότερα βιβλιογραφία των ελληνικών συγκροτημάτων. Οι Aphrodite’s Child είχαν απορρίψει κατά καιρούς αστρονομικά ποσά διαφόρων παραγωγών, όσο ήταν εν ζωή, για να παίξουν έστω και μια φορά μαζί έστω και για λίγο, όσο ζούσε ο Ντέμης Ρούσσος, όπως μου έχει εκμυστηρευτεί ο Σιδεράς. Ο ίδιος όμως ξεκίνησε να γράφει την ιστορία του τρίο που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική και ξένη δισκογραφία με κορυφαία του στιγμή το άλμπουμ «666» το οποίο συγκαταλέγεται σταθερά στα 50 καλύτερα όλων των εποχών σε διάφορα έγκυρες λίστες.

Τα «Παιδιά της Αφροδίτης» βρέθηκαν με πολλές φιλοδοξίες και κάτω από περίεργες συνθήκες να ηχογραφούν το «Rain And Tears» στο Παρίσι, αφετηρία της καριέρας τους. Ο Λουκάς Σιδεράς ξεκίνησε να γράφει τη βιογραφία τους μέσα στη δεκαετία που διανύουμε και η κυκλοφορία ενός τόσο σπουδαίου βιβλίου, όχι από έναν μεγάλο εκδοτικό οίκο, δείχνει τους χαμηλούς τόνους που ήθελε να κρατήσει για άλλη μια φορά στη ζωή του. Δεν ήταν ποτέ του άνθρωπος των δημοσίων σχέσεων και των διασυνδέσεων και ό,τι έκανε είχε την σφραγίδα του.

Σε πρώτη φάση το «The Aphrodite's Child Story» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Λιθοπρίντ Ι. Σκουριάς ΑΒΕΕ» στα ελληνικά, ενώ υπάρχει προοπτική να κυκλοφορήσει και αγγλόφωνο στο εξωτερικό. Το αναγνωστικό κοινό μπορεί ν’ αποκτήσει κατά παραγγελία την ιστορία των θρυλικών «Παιδιών της Αδροδίτης» στην ειδική τιμή των 15,90 (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ και των μεταφορικών εντός Ελλάδος).

Η παραγγελία των ενδιαφερομένων γίνεται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και παράλληλα την κατάθεση του ποσού (ανάλογα των αριθμό βιβλίων που έχετε παραγγείλει) και αποστέλλεται εντός 5 ημερών στην διεύθυνση που θα δώσετε, μόνο εντός Ελλάδος.
loukasideras05.jpg
Τηλέφωνο επικοινωνίας ή ερωτήσεων: 210 5722615 (εσωτερικό 102) ή 6948580963, κ. Καρακατσάνης.

Παραγγελίες εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!