Ταινία με τις συναυλίες του David Gilmour στην Πομπηία

(TRAILER) Παγκόσμια πρώτη προβολή, για μία μόνο βραδιά, σε περισσότερους από 2.000 κινηματογράφους, παγκοσμίως
Όπως φαίνεται γίνονται μόδα οι περιορισμένες προβολές μουσικών ταινιών για μια νύχτα, έτσι μετά τους Black Sabbath και το «The End Of The End», θα προβληθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες σε όλο τον πλανήτη, η περίφημη συναυλία του David Gilmour στο Αμφιθέατρο της Πομπηίας! Το «Live at Pompeii» γυρίστηκε στο αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο, στον ίδιο ιστορικό χώρο που οι Pink Floyd είχαν δώσει τις θρυλικές συναυλίες τους που επίσης βιντεοσκοπήθηκαν για τη δική τους ταινία πριν από 45 χρόνια. Τότε που οι τέσσερις μεγάλοι μουσικοί που απάρτιζαν τους Pink Floyd: David Gilmour, Roger Waters, Richard Wright και Nick Mason, βρέθηκαν στο αρχαίο θέατρο της Πομπηίας, όπου έπαιξαν τραγούδια από την πρώιμη περίοδο του συγκροτήματος και, κυρίως, από τους δίσκους «Meddle» του 1971 και «A saucerful of secrets» του 1968.

Οι συναυλίες αυτές ήταν οι πρώτες ροκ παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν, χωρίς κοινό, στο αρχαίο αμφιθέατρο, το οποίο χτίστηκε το 90 π.Χ. και καταστράφηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου, τις οποίες κατέγραψε ο Adrian Mabet. Αυτό κάνει τον Gilmour τον μοναδικό ερμηνευτή που εμφανίστηκε μπροστά στο κοινό περίπου 2.000 χρόνια - από την εποχή των μονομάχων. Η μαγνητοσκόπηση των δύο συναυλιών του στην Πομπηία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, στις 7 και 8 του μηνός, μπροστά σε 2.600 τυχερούς κάθε βραδιά, σε σκηνοθεσία Gavin Elder.

Η παγκόσμια πρώτη προβολή του «Live at Pompeii», που θα πραγματοποιηθεί, για μία μόνο βραδιά, στις 13 Σεπτεμβρίου σε περισσότερους από 2.000 κινηματογράφους, παγκοσμίως, μέσω διαγωνισμού του Trafalgar Releasing, θα περιλαμβάνει και εκδηλώσεις από τις δύο εκθέσεις Πομπηίας. Η ταινία περιλαμβάνει κομμάτια από τα δύο τελευταία σόλο άλμπουμ του David Gilmour, το «Rattle That Look» του 2015 και το «On An Island» του 2006 και αποσπάσματα από τους δίσκους των Pink Floyd: «Wish You Were Here» και «Comfortably Numb» και το σπάνιο κιθαριστικό του σόλο στο «The Great Gig in the Sky» των Pink Floyd. 

Τα εισιτήρια πωλούνται τώρα παγκοσμίως, ενώ σύντομα θα προστεθούν περισσότεροι κινηματογράφοι, σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Λατινική Αμερική και η Κεντρική Αμερική. Οι φίλοι του David Gilmour μπορούν να ζητήσουν την προβολή της ταινίας στην περιοχή τους μέσω της φόρμας «Demand It» στην επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας.

Τον περασμένο χρόνο, ο Gilmour μίλησε στο Rolling Stone για τη χαρά της επιστροφής στην Πομπηία για τις σόλο συναυλίες λέγοντας ότι το μέρος «Είναι ένα μαγικό μέρος, ένας τόπος φαντασμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

test1791798705