Δανός Αρχιτέκτονας αλλάζει για πάντα τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης

(VIDEO)Το πορτρέτο μιας σύγχρονης μεγαλοφυΐας απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.
04/04/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το κτίριο αλλά και ο άνθρωπος που θα αλλάξουν για πάντα τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης μέσα από μια ταινία!

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τι καλούμαστε να κάνουμε αρχικά ως αρχιτέκτονες. Σκοπός είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής για όλους τους ανθρώπους και όχι εις βάρος κάποιου μέρους του πληθυσμού ή άλλων μορφών ζωής».

Όταν ήταν νέος, ο Bjarke Ingels ονειρευόταν να σχεδιάζει κινούμενα σχέδια. Τώρα, σύμφωνα με την «The Wall Street Journal», είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της σύγχρονης Αρχιτεκτονικής.
Στα 42 του, ο Ingels έχει ήδη κατασκευάσει περισσότερα μεγάλα κτίρια από ό,τι πολλοί αρχιτέκτονες θα μπορούσαν να κάνουν σε μια ζωή - αν και αυτό είχε το κόστος να μη δημιουργήσει την οικογένεια που θα ήθελε να έχει μέχρι την ηλικία αυτή.

Την ίδρυση του εταιρικού ομίλου Bjarke Ingels Group (BIG) το 2005, ακολούθησε η διεύρυνση των εργασιών, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του γραφείου της Νέας Υόρκης το 2012. Τώρα διοικεί προσωπικό άνω των 400 ατόμων, με αποτέλεσμα την κατασκευή πάνω από 40 έργων.

Ο Bjarke Ingels, στην ταινία Big Time, αποκαλύπτει τις απαιτήσεις τού να είσαι ένας από τους πιο επιτυχημένους αρχιτέκτονες του κόσμου!

Ο σκηνοθέτης Kaspar Astrup Schröder ακολουθεί τον Δανό Αρχιτέκτονα για περισσότερα από πέντε χρόνια ενώ ο ίδιος αγωνίζεται να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο έργο του μέχρι στιγμής.

Η εταιρεία του Ingels, BIG (Bjarke Ingels Group), έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός από τους μεγαλύτερους ουρανοξύστες που θα αντικαταστήσει τους Δίδυμους Πύργους, που κατέρρευσαν την 11η Σεπτεμβρίου. Το κτίριο θα αλλάξει για πάντα τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης.
adff 947x288
Το «Big Time» είναι μια ματιά στη ζωή και το έργο ενός από τους πιο καινοτόμους και φιλόδοξους αρχιτέκτονες της εποχής μας, το πορτρέτο μιας σύγχρονης μεγαλοφυΐας απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

*Θα προβληθεί στο Architecture & Design Film Festival, μια γιορτή, που αναδεικνύει την έμπνευση και τη δημιουργικότητα που χαρακτηρίζουν την Αρχιτεκτονική και το Ντιζάιν.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates