Βάλε τη «σωστή» μουσική για να μην σε τσιμπάνε τα κουνούπια!

Ποια τραγούδια είναι τα καλύτερα «εντομοαπωθητικά».
03/04/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το καλοκαίρι πλησιάζει ο κίνδυνος των κουνουπιών αυξάνεται.

Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη, για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια πρέπει να ακούγεται στον χώρο στο χώρο σας το μουσικό είδος “dubstep” που παίζει ο Αμερικανός καλλιτέχνης Skrillex!

Οι επιστήμονες υποχρέωσαν ενήλικα κουνούπια του είδους Aedes aegypti, γνωστό και ως το κουνούπι του κίτρινου πυρετού, να μείνουν σε χώρο που ακουγόταν ηλεκτρονική μουσική για να δουν αν ο ήχος θα μπορούσε να λειτουργήσει ως απωθητικό.

Ειδικά το κομμάτι “Scary Monsters and Nice Sprites” του Skrillex επιλέχθηκε λόγω του συνδυασμού πολύ υψηλών και πολύ χαμηλών συχνοτήτων που περιέχει.

Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό περιοδικό Acta Tropica:

«Στα έντομα, οι δονήσεις χαμηλής συχνότητας διευκολύνουν τις σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις, ενώ ο θόρυβος διαταράσσει την αντίληψη των σημάτων από μέλη του ίδιου είδους (κουνουπιών)»

Τα θηλυκά ενήλικα κουνούπια (εκείνα που μας τσιμπάνε δηλαδή) φάνηκε να... διασκεδάζουν με την μουσική του Skrillex και έκαναν επιθέσεις λιγότερο συχνά και με μικρότερη ένταση σε σχέση με ίδια κουνούπια που βρίσκονταν σε ένα περιβάλλον χωρίς μουσική dubstep.

Επίσης οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι τα κουνούπια που εκτέθηκαν στο εν λόγω τραγούδι αναπαράγονταν πολύ πιο αραιά.

Την επόμενη φορά που θα δείτε να σας... κυκλώνουν τα κουνούπια, βάλτε να παίζει κάτι σαν αυτό...

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates