Η βιταμίνη C προσφέρει στον οργανισμό μας Αντιοξειδωτική και Αντιγηραντική δράση και ταυτόχρονα ενισχύει την Άμυνά μας.
Συμβάλλει στην καταπολέμηση των μολύνσεων, στην προστασία ενάντια στους παθογόνους οργανισμούς και τέλος καταστρέφει βακτήρια και ξένους εισβολείς στον οργανισμό.
Οι τροφές «πρωταθλητές» που περιέχουν βιταμίνη C σε υψηλά επίπεδα είναι:
Φραγκοστάφυλλα
Περιλαμβάνουν 200 mg ανά 100 γραμμάρια
Κόκκινες και πράσινες πιπεριές
140 οι πρώτες και 10 οι δεύτερες
Μπρόκολο
87 mg ανά 100 γραμμάρια
Φράουλες
77 mg ανά 100 γραμμάρια
Ακτινίδια
59 mg ανά 100 γραμμάρια
Λεμόνια
58 mg ανά 100 γραμμάρια
Μπορείτε να προσθέσετε το χυμό τους στο κρέας, στο ψάρι, στη σαλάτα, στο ρόφημα.
Πορτοκάλια και μανταρίνια
54 mg ανά 100 γραμμάρια
Σπανάκι
26 mg ανά 100 γραμμάρια
Ντομάτες
17 mg ανά 100 γραμμάρια
Άρα χυμοί, λαχανικά, φρούτα
Να θυμάστε ότι η βιταμίνη C, είναι υδατοδιαλυτή. Το σώμα δεν μπορεί να την αποθηκεύσει, κρατάει όση έχει ανάγκη τη δεδομένη στιγμή και την υπόλοιπη την αποβάλλει.
Είναι μια ευαίσθητη βιταμίνη που καταστρέφεται εύκολα στο μαγείρεμα αλλά και από φάρμακα όπως η ασπιρίνη, τα αντισταμινικά, τα αντισυλληπτικά ακόμη και απ’ το τσιγάρο.
Συμβάλλει στην καταπολέμηση των μολύνσεων, στην προστασία ενάντια στους παθογόνους οργανισμούς και τέλος καταστρέφει βακτήρια και ξένους εισβολείς στον οργανισμό.
Οι τροφές «πρωταθλητές» που περιέχουν βιταμίνη C σε υψηλά επίπεδα είναι:
Φραγκοστάφυλλα
Περιλαμβάνουν 200 mg ανά 100 γραμμάρια
Κόκκινες και πράσινες πιπεριές
140 οι πρώτες και 10 οι δεύτερες
Μπρόκολο
87 mg ανά 100 γραμμάρια
Φράουλες
77 mg ανά 100 γραμμάρια
Ακτινίδια
59 mg ανά 100 γραμμάρια
Λεμόνια
58 mg ανά 100 γραμμάρια
Μπορείτε να προσθέσετε το χυμό τους στο κρέας, στο ψάρι, στη σαλάτα, στο ρόφημα.
Πορτοκάλια και μανταρίνια
54 mg ανά 100 γραμμάρια
Σπανάκι
26 mg ανά 100 γραμμάρια
Ντομάτες
17 mg ανά 100 γραμμάρια
Άρα χυμοί, λαχανικά, φρούτα
Να θυμάστε ότι η βιταμίνη C, είναι υδατοδιαλυτή. Το σώμα δεν μπορεί να την αποθηκεύσει, κρατάει όση έχει ανάγκη τη δεδομένη στιγμή και την υπόλοιπη την αποβάλλει.
Είναι μια ευαίσθητη βιταμίνη που καταστρέφεται εύκολα στο μαγείρεμα αλλά και από φάρμακα όπως η ασπιρίνη, τα αντισταμινικά, τα αντισυλληπτικά ακόμη και απ’ το τσιγάρο.