Οι τροφές που αντιστέκονται στη γρίπη

Ενίσχυσε τον οργανισμό μου με φυσικό τρόπο με τρόφιμα «πρωταθλητές» στη βιταμίνη C.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
14/02/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η βιταμίνη C προσφέρει στον οργανισμό μας Αντιοξειδωτική και Αντιγηραντική δράση και ταυτόχρονα ενισχύει την Άμυνά μας.

Συμβάλλει στην καταπολέμηση των μολύνσεων, στην προστασία ενάντια στους παθογόνους οργανισμούς και τέλος καταστρέφει βακτήρια και ξένους εισβολείς στον οργανισμό.

Οι τροφές «πρωταθλητές» που περιέχουν βιταμίνη C σε υψηλά επίπεδα είναι:

Φραγκοστάφυλλα

Περιλαμβάνουν 200 mg ανά 100 γραμμάρια

Κόκκινες και πράσινες πιπεριές
giati oi prasines piperies einai pio akrives.col 12
140 οι πρώτες και 10 οι δεύτερες

Μπρόκολο
brokolo
87 mg ανά 100 γραμμάρια

Φράουλες

77 mg ανά 100 γραμμάρια

Ακτινίδια
aktinidio to thaumatourgo
59 mg ανά 100 γραμμάρια

Λεμόνια

58 mg ανά 100 γραμμάρια

Μπορείτε να προσθέσετε το χυμό τους στο κρέας, στο ψάρι, στη σαλάτα, στο ρόφημα.

Πορτοκάλια και μανταρίνια

54 mg ανά 100 γραμμάρια

Σπανάκι
spanaki trofi me plousia diatrofiki aksia 750x400
26 mg ανά 100 γραμμάρια

Ντομάτες

17 mg ανά 100 γραμμάρια

Άρα χυμοί, λαχανικά, φρούτα

Να θυμάστε ότι η βιταμίνη C, είναι υδατοδιαλυτή. Το σώμα δεν μπορεί να την αποθηκεύσει, κρατάει όση έχει ανάγκη τη δεδομένη στιγμή και την υπόλοιπη την αποβάλλει.

Είναι μια ευαίσθητη βιταμίνη που καταστρέφεται εύκολα στο μαγείρεμα αλλά και από φάρμακα όπως η ασπιρίνη, τα αντισταμινικά, τα αντισυλληπτικά ακόμη και απ’ το τσιγάρο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!