Γδύθηκαν για τα δικαιώματα των ζώων

Στη Βαρκελώνη
17/12/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ακτιβιστές υπέρ των διακαιωμάτων των ζώων γδύθηκαν σε μια πολυσύχναστη πλατεία στη Βαρκελώνη διαμαρτυρόμενοι κατά της γούνας και της χρήσης δερμάτων ζώων σε καταναλωτικά αγαθά.

Βαμμένοι με χρώμα οι ακτιβιστές ξάπλωσαν στην Plaça de Catalunya κρατώντας πλακάτ που έγραφαν: «πόσες ζωές για ένα παλτό;»

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η Anima Naturalis, μια διεθνής ΜΚΟ προστασίας της άγριας φύσης που δραστηριοποιείται στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με την PETA οι γούνες που πωλούνται ανά την υφήλιο προέρχονται σε ποσοστό άνω του 85% από ειδικά εκτροφεία, όπου αλεπούδες, μινκ και άλλα ζώα παραμένουν εγκλωβισμένα σε κλουβιά για όλη τους τη ζωή μέχρι τη μέρα που θα τα θανατώσουν και θα τα γδάρουν.

Η ίδια οργάνωση εκτιμά ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζώα σκοτώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο για να μετατρέπονται τα δέρματά τους σε δερμάτινα ρούχα και αξεσουάρ. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί μεγάλοι Οίκοι μόδας έχουν καταργήσει τη χρήση γούνας και δερμάτων στις κολεξιόν τους, μεταξύ των οποίων οι Armani, Coach, Versace, Michael Kors, Gucci kai Burberry, ενώ στον ίδιο κατάλογο προστέθηκε τον περασμένο μήνα και η Chanel, που ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον γούνες και δέρματα εξωτικών ζώων, όπως κροκόδειλοι και σαύρες.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates