Από σήμερα τρώμε έξω: αρχίζει το Dine Athens

120 εστιατόρια της πόλης μας καλούν να σηκωθούμε από τον καναπέ και να τα γνωρίσουμε από κοντά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
28/01/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για 4η χρονιά, το Restaurant Week της Αθήνας είναι γεγονός όπου για 2 εβδομάδες, από σήμερα 28/1 μέχρι τις 10/2, 120 εστιατόρια στην πόλη διαμορφώνουν μενού σε προνομιακές τιμές των 15€, 30€, 60€ για όλους, προσκαλώνας μας να βγούμε έξω για φαγητό και να γνωρίσουμε νέες γαστρονομικές δημιουργίες.

Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε δεκάδες κουζίνες (ελληνική κουζίνα, διεθνής, μεσογειακή, ιαπωνική, γαλλική, ιταλική, ασιατική, fusion, ινδική, αμερικάνικη, ταϊλανδέζικη, πολίτικη, τσέχικη-σλοβάκικη, αργεντίνικη, περουβιανή, μεξικάνικη) το αγαπημένο σας εστιατόριο που σερβίρει την κουζίνα που επιθυμείτε και το μενού που εσείς προτιμάτε (15, 30 ή 60 ευρώ) ώστε να κλείσετε το δικό σας τραπέζι και να «ταξιδέψετε» γευστικά σε νέα μονοπάτια, μέσα από τα ειδικά μενού του Dine Athens.

Στο JuJu Athens, για παράδειγμα, το οποίο συμμετέχει στο Dine Athens, μπορείτε να γευτείτε παράλληλα με τον κλασικό του κατάλογο, τα πολύ συζητημένα πιάτα του, με το ειδικά διαμορφωμένο μενού στην προνομιακή τιμή των 60€, με πιάτα όπως λαβράκι ceviche με τζίντζερ και περουβιανή σαλάτα, φουαγκρά σωτέ με σύκα και τζελ πικρής σοκολάτας, σολομό crispy skin, με γλυκόξινη σάλτσα και φασολάκια σόγιας με μάνγκο, χοιρινό Iberico σωτέ με σάλτσα hoisin πορτοκάλι, πουρέ παστινάκι και μανιτάρια shimeji κ.ο.κ. Στο νέο εστιατόριο Migada στο κέντρο της Αθήνας σας περιμένουν πιο έθνικ γεύσεις με μενού των 15 ευρώ που περιέχει πιάτα όπως samosas με κιμά, ινδικά τρίγωνα και γεμιστά πιτάκια, noodles με 3 τυριά, κρέμα τζίντζερ, άνηθο, τριμμένα φιστίκια, Burger Migada με καραμελωμένα ινδικά καρύδια, γουακαμόλε, τσένταρ και ξινόκρεμα και πολλά άλλα. Ενδεικτικό μενού στα 30 ευρώ θα βρείτε σε εστιατόρια όπως το Balthazar στους Αμπελόκηπους (το οποίο προσφέρει και μενού των 60 ευρώ) με πιάτα όπως παντζαροκεφτέδες με μαριναρισμένα παντζαρόφυλλα και σάλτσα γαλοτύρι, ταλιάτα με σάλτσα από κόκκινο κρασί, πουρέ παστινάκι και λαχανάκια Βρυξελλών, λαυράκι με κρούστα ψωμιού, beurre blanc τραχανά και άλλα.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το κόστος του μενού που σας ενδιαφέρει και να διαλέξετε κάποιο από τα εστιατόρια που το προσφέρουν ή να κάνετε κλικ εδώ για να δείτε όλα τα εστιατόρια που συμμετέχουν και να κάνετε την κράτησή σας online.

Στο πλαίσιο του Dine Athens θα πραγματοποιηθούν και διάφορα γαστρονομικά events: στο Global Star Chef Nights στις 3 και 4 Φεβρουαρίου, ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin αυστριακός chef, Jacob Jan Boerma, αφήνει για λίγο το εστιατόριό του De Leest στο Vaassen της Ολλανδίας και αναλαμβάνει την κουζίνα της Σπονδής, ενώ στα Celebrity Chef Dining Experiences με τον Λευτέρη Λαζάρου στις 7/2 στο Varoulko Seaside, τον Άρη Βεζενέ στις 31/1 στο Vezene και τον Θοδωρή Παπανικολάου στις 10/2 στο Parla θα δοκιμάσουμε τα δικά τους ξεχωριστά μενού. Ακόμη, την 1/2 μας περιμένει ένα μοναδικό event οινογευσίας με οικοδεσπότη τον Άγγελο Ιατρίδη, οινοδημιουργό και ιδιοκτήτη του Κτήματος Άλφα στο Scala Vinoteca και στις 8/2 ετοιμάζεται ένα μοναδικό wine masterclass στο Wine Cellar του Yolenis Greek Gastronomy Center, με την ευγενική χορηγία του Κτήμα Άλφα. Τέλος, γνωστοί σεφ μας προσκαλούν σε μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για μικρούς και μεγάλους, όπως η Ντίνα Νικολάου (2/2 yolenis), ο Στέλιος Παρλιάρος (2/2 Sweet Alchemy) και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου (9/2 Yolenis).

Εσείς θα μείνετε μέσα;

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!