Τι απέγινε το ζευγάρι στο εξώφυλλο του δίσκου του Woodstock;

(PHOTOS) Μια τυχαία στιγμή, που πέρασε στην ιστορία.
16/12/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ήταν Κυριακή 17 Αυγούστου 1969, η τρίτη ημέρα του Woodstok, όπου εμφανίστηκαν οι μεγαλύτεροι μουσικοί της εποχής. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, τραβήχτηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο, μια όμως φωτογραφία θα έμενε στην ιστορία ως το εξώφυλλο του άλμπουμ τριών LP του φεστιβάλ.

Η φωτογραφία των Nick & Bobbi Ercoline.

Τραβήχτηκε τυχαία, καθώς ο Nick κρατούσε τη φίλη του Bobbi σφιχτά στην αγκαλιά του κι ενώ ήταν και οι δυο τυλιγμένοι με ένα ζεστό πάπλωμα, ανάμεσα σε πλήθος κόσμου, ξαπλωμένου στη λάσπη.

Η εικόνα τους, στα μάτια του φωτογράφου Burk Uzzle, συμβόλιζε την αγάπη, τη φροντίδα και την προστασία. Η φωτογραφία ήταν τόσο δυνατή που κατέληξε να γίνει το εξώφυλλο του επίσημου δίσκου βινυλίου του Woodstock και να μπει σε εκατομμύρια σπίτια.

Ο Nick & η Bobbi Ercoline, πολλά χρόνια αργότερα και μιλώντας στη New York Daily News, αποκάλυψαν πως παντρεύτηκαν 2 καλοκαίρια μετά τη λήψη της φωτογραφίας και μάλιστα εξακολουθούν να μένουν σε απόσταση μιας ώρας από το χώρο του φεστιβάλ. Ο Nick επισήμανε πως δεν έκαναν κάτι ιδιαίτερο, ούτε πόζαραν για τη φωτογραφία, ενώ η χρήση της στο εξώφυλλο του δίσκου αποτέλεσε έκπληξη και για τους ίδιους.

49 χρόνια αργότερα, το ζευγάρι εξακολουθεί να είναι μαζί!
woodstock1

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates