Τα δημοφιλέστερα soundtrack στην ιστορία του κινηματογράφου

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Oι πιο πετυχημένες ταινίες συνοδεύονται από ένα εξίσου δημοφιλές soundtrack.
Στην κορυφή των καλύτερων soundrack όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, είναι το «Help!» των Beatles το οποίο κυκλοφόρησε στις 6 Αυγούστου 1965 για την ομώνυμη ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Πολ Μακάρτνει, ο Τζον Λένον, ο Ρίγκο Σταρ και ο Τζορτζ Χάρισον.


Δεύτερο στη λίστα το «Purple Rain» από την ομώνυμη ταινία που κυκλοφόρησε το 1984 με πρωταγωνιστή τον Prince.

Τρίτο, το «The Harder They Come» από την ταινία που κυκλοφόρησε το 1972 στη Βρετανία. Το ερμήνευσε ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής της Ρέγκε, Τζίμι Κλιφ, ο οποίος πρωταγωνίστησε και στην ταινία.

Στην τέταρτη θέση ξανά οι Beatles με το «A Hard Day’s Night» το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1964 για την ομώνυμη ταινία.

Πέμπτο είναι το «Saturday Night Fever» με τους Bee Gees, το οποίο κυκλοφόρησε το 1977 με την ταινία «Πυρετός το Σαββατόβραδο» που έκανε σταρ τον Τραβόλτα.

Έκτο είναι το soundrack της ταινίας Super Fly που κυκλοφόρησε το 1972. Το έγραψε και το ερμήνευσε ο τραγουδιστής της σόουλ Curtis Mayfield.

Στην έβδομη θέση το soundtrack της ταινίας Pulp Fiction που είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα του κινηματογράφου.

Στην 8η θέση συναντάμε την ταινία Rushmore του 1999, στην 9η την This is Spinal Tap του 1984 και στη 10η την O Brother, Where Art Thou?

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!