Πώς «χτίζεται» μια δισκοθήκη

(VIDEO) Ο Γιάννης Αλεξίου παρουσιάζει για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη τη δισκοθήκη του και τα «μυστικά» της.
Ο συνεργάτης του Ogdoo.gr, Γιάννης Αλεξίου, παρουσίασε στην τηλεοπτική εκπομπή «Άλλη Διάσταση», στην ΕΡΤ 1, για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη τη δισκοθήκη του και τα «μυστικά» της.

Συλλέκτης δίσκων και εραστής του αναλογικού ήχου του βινυλίου από τη νεαρή ηλικία των 12 ετών, κλείνει φέτος 40 χρόνια σε αυτή την όμορφη περιπέτεια για τον ίδιο. Η δισκοθήκη του είναι μία από τις πιο πλούσιες και ολοκληρωμένες, μια συλλογή που εμπλουτίζει με πολύ μεράκι και γνώση. Ο ίδιος αναφέρει για τη δισκοθήκη του:

«Η δισκοθήκη έχει ψυχή. Έχω καθημερινή επαφή μαζί της. Είναι το βασίλειό μου, το “παιδί” μου, το “εξοχικό” μου, το “γυμναστήριό” μου, είναι η ίδια μου η ζωή. Η σωστή αρχειοθέτηση κατά είδος μουσικής και προέλευσης καλλιτεχνών, όπως η αυστηρή χρονολογική σειρά έκδοσης των δίσκων του καλλιτέχνη είναι πολύ βασικό στοιχείο. Το σημαντικότερο κομμάτι της δισκοθήκης μου είναι η ψυχεδέλεια που περιέχει πολλούς σπάνιους δίσκους. Ωστόσο ο όρος “σπάνιος δίσκος” πρέπει να επαναπροσδιοριστεί στις μέρες μας λόγω των on line πωλήσεων. Η νούμερο ένα απειλή της δισκοθήκης είναι ο πολυμερισμός των δίσκων που αντιμετωπίζεται με σωστή τοποθέτηση στα ράφια και καταπολέμηση της όποιας υγρασίας. Ο συλλέκτης φροντίζει να έχει πάντα νέο υλικό να ακούει».

Δείτε το βίντεο εδώ:

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates