Ποιανού είναι το μπουζούκι στο εξώφυλλο του Βασίλη Κορακάκη;

Στα χέρια του Βασίλη Κορακάκη, το μπουζούκι που μπήκε πριν από 37 χρόνια στο εξώφυλλο ενός ιστορικού δίσκου.

Τα «Από μηχανής τραγούδια» του Βασίλη Κορακάκη


Λίγες ώρες πριν αλλάξει ο χρόνος, παρουσιάσαμε τον πρώτο δίσκο του Βασίλη Κορακάκη, που φέρει τον τίτλο «Από μηχανής τραγούδια», με δώδεκα τραγούδια στα οποία έγραψε τη μουσική και ερμηνεύει ο ίδιος. Στα δέκα από τα δώδεκα οι στίχοι είναι του Βασίλη Κορακάκη, δύο υπογράφει στιχουργικά ο Διονύσης Πανταζόπουλος, ενώ συνυπεύθυνοι για την ενορχήστρωση είναι ο Αλέξης Βάκης, που επιμελήθηκε και την παραγωγή και ο Βασίλης Κορακάκης. Ο δίσκος κυκλοφορεί από τον «Καθρέφτη ήχων αληθινών».
1.Κorakakis bouzouki 1
Εκτός από το μουσικό μέρος, ενδιαφέρον παρουσιάζει το καλαίσθητο ένθετο, αλλά και το εξώφυλλο του δίσκου που επιμελήθηκε ο Βασίλης Γραβαρίτης.

Η φωτογραφία του Βασίλη Κορακάκη στο εξώφυλλο είναι τραβηγμένη από τον Jorgo Tsolakidis στη Γερμανία, σε κάποια από τις συναυλίες του Γιώργου Νταλάρα που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στη χώρα, όπου ο Βασίλης Κορακάκης συμμετείχε παίζοντας μπουζούκι. Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, λίγο πριν από τη συναυλία, το μπουζούκι του Γιώργου Νταλάρα κίνησε την περιέργεια του Βασίλη Κορακάκη, ο οποίος το πήρε στα χέρια του και το περιεργάστηκε.

Ήταν όμως ένα οποιοδήποτε μπουζούκι;

Όχι…

Όπως μου αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες ο Βασίλης Κορακάκης, το συγκεκριμένο μπουζούκι, κατασκευής Θοδωρή Μουντάκη, ήταν αυτό με το οποίο φωτογραφήθηκε ο Γιώργος Νταλάρας το 1982, για τις ανάγκες του εξωφύλλου του «Θέλω να τα πω»! Του ιστορικού δίσκου της συνεργασίας του με τον Άκη Πάνου…
2.Κorakakis bouzouki 2
3.Κorakakis bouzouki 3 SMALL
(Το εξώφυλλο της αμερικάνικης έκδοσης του δίσκου που κυκλοφόρησε από την Peters International).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates