Άννα Βίσση & Λιζέτα Νικολάου «σαν να μην πέρασε μια μέρα»

(PHOTOS) Η Λιζέτα Νικολάου συνάντησε την Άννα Βίσση στο καμαρίνι της στο «Hotel Ερμού» και θυμήθηκαν τα παλιά.
20/06/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

Άννα και Λιζέτα… Λιζέτα και Άννα


Το 1973, εν μέσω κομβικών πολιτικοκοινωνικών γεγονότων, έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στη δισκογραφία δυο ξεχωριστές ερμηνεύτριες. Η Λιζέτα Νικολάου και η Άννα Βίσση. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως στα πρώτα τους βήματα ηχογράφησαν και οι δύο επανεκτελέσεις των ίδιων επιτυχιών της εποχής, η μια για λογαριασμό της Columbia και η άλλη για την Minos.

Από τότε, μέχρι τα πρώτα χρόνια του ’80, συνυπήρξαν κάποιες φορές και στα ίδια μουσικά σχήματα. Όπως το 1977 που τραγούδησαν μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, την Χαρούλα Αλεξίου και τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη στην «Διαγώνιο» και το 1980 που βρέθηκαν στα «Δειλινά» μαζί με τον Αντώνη Καλογιάννη, τον Μανώλη Μητσιά, τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη και τον αείμνηστο Χάρρυ Κλυνν.
foto6 logo
Το 2008 συνάντησα την Λιζέτα Νικολάου στο πατρικό της σπίτι στην Καλαμαριά, για μια μεγάλη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό «Όασις» και επαναδημοσιεύθηκε στο Ogdoo.gr. Από την κουβέντα μας δεν έλειψε η αναφορά στα χρόνια του ’70 και στη συνεργασία της με την Άννα Βίσση.

Το 1977 σε βρίσκει στη «Διαγώνιο» με το Γιώργο Νταλάρα, τη Χάρις Αλεξίου, την Άννα Βίσση και το Χαράλαμπο Γαργανουράκη. Τι θυμάσαι από κείνη τη χρονιά; Ποια τραγούδια περιλάμβανε το ρεπερτόριό σας;
Ήταν μια πολύ ωραία περίοδος εκείνη. Με τον Νταλάρα είχαμε δουλέψει αρκετές φορές. Εγώ και ο Γαργανουράκης λέγαμε Μαρκόπουλο, «Μαλαματένια λόγια» κλπ. Εκείνη την εποχή είχα κάνει και τον πρώτο προσωπικό δίσκο «Το χαμόγελο της Λιζέτας» με Τσιτσάνη, Μαρκόπουλο, Μούτση, Σπανό κλπ. Θυμάμαι τη Βίσση που τραγουδούσε κάποιες μπαλάντες και μού ‘λεγε «Εγώ δεν είμαι εδώ αλλά μην πεις τίποτα, εμένα μ’ αρέσει το πιο μοντέρνο τραγούδι».

Αν και ξεκίνησε με τα «18 Λιανοτράγουδα» του Θεοδωράκη και του Ρίτσου και με τα τραγούδια του Κουγιουμτζή…
Έμαθε πολλά από μας κι απ το Νταλάρα για το λαιμό της, τα οποία τα χρησιμοποιεί τώρα… Είναι πολύ καλή τραγουδίστρια η Βίσση, ήμασταν και φιλαράκια τότε, κάναμε παρέα πολλές ώρες και με την Αλεξίου, με την οποία βλεπόμαστε και τώρα, όχι πολύ συχνά βέβαια αλλά 2-3 φορές το χρόνο. Έχω παντρέψει το Γιώργο τον αδερφό της.
foto5 logo

«Έπεσε πολύ γέλιο…»


Η Λιζέτα Νικολάου παραβρέθηκε πριν από λίγες μέρες στο «Hotel Ερμού Summer» στο Ελληνικό, όπου εμφανίζεται η Άννα Βίσση. Οι φωτογραφίες από τα καμαρίνια και τα σχόλια της Λιζέτας, όπως αναρτήθηκαν στη σελίδα της στο facebook, νομίζω πως είναι χαρακτηριστικό δείγμα της αγάπης και της αλληλοεκτίμησης που διατηρείται μετά από τέσσερις δεκαετίες. Στην παρέα τους και ο Νίκος Καρβέλας…
1.ANNA LIZETA
Από την αξέχαστη τελευταία βραδιά της Άννας. Όποτε βρεθούμε είναι σαν να μην πέρασε μέρα από τις συνεργασίες μας. Με υποδέχτηκε στο καμαρίνι με χαρά.
2.ANNA LIZETA NIKOS
Ήταν και ο Νίκος! καλά… φοβερός!
3.PISTOLAKI
Κάνουμε αστεία με το πιστολάκι.
4.KARVELAS
Έπεσε πολύ γέλιο με τον Νίκο!

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!