Πώς θα μετατρέψετε παλιούς δίσκους βινυλίου!

(PHOTOS) Δείτε πώς θα μετατρέψετε καταστραμμένους δίσκους βινυλίου σε χρήσιμα ή και διακοσμητικά αντικείμενα.
Ένα καταστραμμένο βινύλιο μπορεί να σας έχει προκαλέσει απίστευτη στεναχώρια, αλλά τελικά ίσως να μην είναι τόσο άχρηστο, όσο φαντάζεστε, καθώς μπορείτε να φτιάξετε πολλά πράγματα μ’ αυτό, ανάλογα με το κέφι, τη φαντασία σας και το κατά πόσο «πιάνουν» τα χέρια σας.

Μια ιδέα είναι και η κατασκευή… μπολ για το τραπέζι σας.

Το βινύλιο είναι ένα υλικό που λιώνει σε υψηλή θερμοκρασία. Έτσι, αν ένας δίσκος βινυλίου τοποθετηθεί μέσα σε ζεστό φούρνο (ή αν αφεθεί στον ήλιο) τότε θα αρχίσει να λιώνει και να μορφοποιείται πολύ εύκολα.

Για να κατασκευάσετε ένα μπολ από βινύλιο ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο σας σε θερμοκρασία 80 έως 100 βαθμούς Κελσίου. Προσοχή: Μην θερμαίνετε το φούρνο σε μεγαλύτερη θερμοκρασία, γιατί αφενός το βινύλιο θα λιώσει πολύ γρήγορα και αφετέρου μπορεί να εκλυθούν αέρια από την καύση του πλαστικού.

Βήμα 2

Τοποθετήστε ένα αναποδογυρισμένο μπολ (κεραμικό, γυάλινο ή μεταλλικό) πάνω στη σχάρα του φούρνου.
vinyl plate 01
Βήμα 3

Τοποθετήστε από πάνω και κεντραρισμένο το δίσκο βινυλίου. Κλείστε το φούρνο. Σε πολύ λίγα λεπτά (σε περίπου 5 λεπτά ή και σε λιγότερο) ο δίσκος βινυλίου θα αρχίσει να κάμπτεται προς τα κάτω και να αγκαλιάζει το μπολ.
vinyl plate 02
Το αποτέλεσμα:
vinyl plate 3
Ο δίσκος μπορεί να ξαναθερμανθεί προκειμένου να λάβει διαφορετικές μορφές. Για παράδειγμα, μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές βάσεις.

Τοποθετήστε στο φούρνο μια ψηλότερη βάση (ένα ποτήρι και ένα μεταλλικό κουτί του καφέ) έτσι ώστε ο δίσκος βινυλίου να μπορέσει να καμφθεί περισσότερο.
vinyl plate 4
Επειδή η θερμοκρασία του φούρνου είναι αρκετά χαμηλή, μπορείτε να ανοίξετε το φούρνο και να προσπαθήσετε με τα χέρια σας να μορφοποιήσετε το δίσκο βινυλίου. Για ασφάλεια, φορέστε γάντια.
vinyl plate 5
Το τελικό αποτέλεσμα θα έχει να κάνει κατά πολύ με το πόσο θα χρησιμοποιήσετε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας!
music 11
Πηγή: decobook.gr

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates