Βίκυ Μοσχολιού: «Η ζωή μου είναι οι τραγουδάρες μου»

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO – ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χρονάς και Νίκος Αβαγιανός μιλούν για την Βίκυ Μοσχολιού. Τραγουδά η Λένα Αλκαίου

Σαν σήμερα…

Δεκατρία χρόνια χωρίς την Βίκυ Μοσχολιού συμπληρώνονται σήμερα. Έφυγε από τη ζωή στις 16 Αυγούστου 2005, σε ηλικία 62 ετών…

Ένα αφιέρωμα με «γούστο»

Τρία χρόνια μετά, στις 2 Ιουνίου 2008, στο πλαίσιο της εκπομπής της ΝΕΤ «Έχει γούστο» με την Μπήλιω Τσουκαλά, πραγματοποιήθηκε ένα αφιέρωμα στην Βίκυ Μοσχολιού, με καλεσμένους το συνθέτη και μαέστρο Γιώργο Κατσαρό, τον ποιητή Γιώργο Χρονά και τον ηθοποιό, τραγουδιστή και στενό φίλο της ερμηνεύτριας Νίκο Αβαγιανό.

Η Λένα Αλκαίου τραγούδησε μια σειρά από τις μεγάλες επιτυχίες της Βίκυς Μοσχολιού. Την συνόδευσαν ο επί σειρά ετών σταθερός συνεργάτης της Μοσχολιού Μανώλης Μιχαλάκης, ο οποίος έπαιξε μπουζούκι, ο Αλέκος Ρωμανός που έπαιξε επίσης μπουζούκι, ο Βασίλης Χατζηλούκας στην κιθάρα και ο Γρηγόρης Παπαντώνης που έπαιξε πιάνο.

Στα αξιοσημείωτα της εκπομπής, εκτός από τις ενδιαφέρουσες αφηγήσεις των καλεσμένων, θα ξεχωρίζαμε τη στιγμή που ο Γιώργος Χρονάς διάβασε τους στίχους από το δικό του «Πέραμα» (που σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου σφράγισε με την ερμηνεία της η Μοσχολιού), ενώ με τη συγκίνηση αποτυπωμένη στη φωνή του ο Νίκος Αβαγιανός τραγούδησε τη θρυλική «Μαρκίζα» του Γιάννη Σπανού και του Μάνου Ελευθερίου, καθώς κι ένα τραγούδι του Μανώλη Μιχαλάκη σε στίχους Δημήτρη Μπρούχου, αφιερωμένο στην Βίκυ Μοσχολιού, που ακούστηκε για πρώτη φορά στην εκπομπή (δυστυχώς λόγω του περιορισμένου τηλεοπτικού χρόνου της εκπομπής το τραγούδι ακούστηκε μισό).

Όλα αυτά διανθισμένα με τηλεοπτικές στιγμές από τις εκπομπές του Γιώργου Παπαστεφάνου «Μουσική βραδιά» και «Οι φίλοι μου», που ήταν αφιερωμένες στην Βίκυ Μοσχολιού, αλλά και με αποσπάσματα από τις τελευταίες εμφανίσεις της Μοσχολιού στο θέατρο «Βεργίνα» της Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβρη του 2004, από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Αβαγιανού.

Η σκηνοθεσία της εκπομπής, που μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη στο video, ήταν του Χρήστου Φασόη.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates