Τραγούδια της έναρξης: Λουκιανός Κηλαηδόνης & Βαγγέλης Γερμανός στο «Μετρό»

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Το τραγούδι της έναρξης των εμφανίσεων του Λουκιανού Κηλαηδόνη με τον Βαγγέλη Γερμανό στο «Μετρό».

Λουκιανός και Βαγγέλης μαζί…


Το 1992 ο Λουκιανός Κηλαηδόνης με τον Βαγγέλη Γερμανό ξεκίνησαν σειρά παραστάσεων στο «Μετρό», έχοντας μαζί τους τη Μαρία Αριστοπούλου στο τραγούδι και τους Βασίλη Γκίνο που έπαιξε πλήκτρα, Ντίνο Αποστόλου στο σαξόφωνο, Στέλιο Λαδόπουλο στο μπάσο και Ζαφείρη Τσινάλη στα τύμπανα. Για την έναρξη των παραστάσεων μάλιστα, έγραψαν ένα καινούργιο τραγούδι, που, όπως και τα περισσότερα «τραγούδια της έναρξης» που παρουσιάζουμε σε αυτή τη στήλη, παρέμεινε αδισκογράφητο.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παραστάσεων αυτών ήταν πως ο Λουκιανός παρουσίαζε μια σειρά από τα τραγούδια του δίσκου «Γιατί θα γίνω μαραγκός», που δεν ακούγονταν συχνά στις συναυλίες του, ενώ, εκτός από τα κομμάτια του προσωπικού τους ρεπερτορίου, οι δυο τραγουδοποιοί έβαλαν στο πρόγραμμα μια σειρά από αγαπημένα τους παλιά λαϊκά τραγούδια.  

Λίγα λόγια του Βαγγέλη Γερμανού


Σχέσεις φιλίας και εκτίμησης συνέδεαν Λουκιανό Κηλαηδόνη και Βαγγέλη Γερμανό. Λίγες ώρες μετά τη «φυγή» του Λουκιανού, ο Βαγγέλης Γερμανός μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και στην εκπομπή της «Τατιάνα Live» στο κανάλι Ε: 

«Να σας πως ότι ο Λουκιανός ήταν ένας εκλεκτός συνάδελφος και ένας πολύ καλός φίλος. Και επιπλέον τρέφω βαθιά εκτίμηση και αγάπη και στον ίδιο και στη δουλειά του. Με τα τραγούδια του σκόρπισε τη χαρά στον κόσμο. Είμαι κι εγώ πάρα πολύ συντετριμμένος, δεν έχω παρά να του ευχηθώ καλό ταξίδι. Χαμηλών τόνων, ήρεμος άνθρωπος, ήσυχος άνθρωπος». 

Το τραγούδι της έναρξης


Ένα μεγάλο μέρος των παραστάσεων μεταδόθηκε λίγο καιρό μετά από την ΕΡΤ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Θαλάσση. Από αυτή τη μετάδοση προέρχεται το τραγούδι της έναρξης που μπορείτε να ακούσετε στο video, αφού ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά το φίλο Στάθη Κόλλια για τη βοήθειά του.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!