Τάκης Μπίνης & Μπάμπης Γκολές μαζί (1998)

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Η τηλεοπτική συνάντηση δυο σπουδαίων του ρεμπέτικου, με αφορμή την επέτειο «φυγής» του Τάκη Μπίνη.

Σαν σήμερα…

Στις 21 Δεκεμβρίου 2005, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, ο Τάκης Μπίνης. Είχε γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη το 1923. Ο Τάκης Μπίνης μπήκε στη δισκογραφία στα τέλη της δεκαετίας του ’40 κι από τότε συνεργάστηκε με όλους τους σημαντικούς λαϊκούς δημιουργούς. Το 1958 έφυγε για την Αμερική, για να γυρίσει μόνιμα στην Ελλάδα το 1983 και να τραγουδήσει τα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου και του Νίκου Γκάτσου από την ταινία του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικο», που αποτέλεσαν σταθμό τόσο στη διαδρομή του Τάκη Μπίνη, όσο και του λαϊκού τραγουδιού γενικότερα.

Στο «Συν και πλην» με τον Μπάμπη Γκολέ


Τον Οκτώβρη του 1998 ο Τάκης Μπίνης, με τον Μπάμπη Γκολέ και τον Κούλη Σκαρπέλη ξεκίνησαν σειρά εμφανίσεων στη «Στοά των Αθανάτων», επί της οδού Σοφοκλέους 19. Μαζί τους τραγουδούσαν η Χαρούλα η ρεμπέτισσα, η Τασία Ζαχαρογιάννη και η Ελεάνα Αντωνοπούλου.

Με αυτή την αφορμή, το σχήμα εμφανίσθηκε τότε στην εκπομπή της ΝΕΤ «Συν και πλην» με τον Ανδρέα Ροδίτη, την Λένα Αρώνη και την Μπήλιω Τσουκαλά, παρουσιάζοντας ένα μικρό μέρος του προγράμματος.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή (εκτός από ένα μικρό μέρος της εισαγωγής).

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια μεμονωμένα.

«Τα δαχτυλίδια»
(Γιώργος Μητσάκης)

«Πάτερ ημών»
(Κώστας Καπλάνης - ΆκοςΔασκαλόπουλος)

«Το μαγκαλάκι»
(Απόστολος Χατζηχρήστος - Γιώργος Φωτίδας)

«To δίχτυ»
(Σταύρος Ξαρχάκος - Νίκος Γκάτσος)

«Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει»
(Αντώνης Διαμαντίδης ή Νταλγκάς - Κώστας Κοφινιώτης)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates