«Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» με τον Βαγγέλη Κορακάκη

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Μια τρίωρη εκπομπή με τον Βαγγέλη Κορακάκη και τους φίλους του στη «Μαγιοπούλα», με αφορμή τα γενέθλιά του.

Σαν σήμερα…


Στις 25 Αυγούστου 1961 γεννήθηκε στην Καισαριανή ο λαϊκός συνθέτης, στιχουργός, μπουζουξής και, ενίοτε, τραγουδιστής Βαγγέλης Κορακάκης.

Τα «παντελόνια» του Βαγγέλη Κορακάκη


Με αυτή την αφορμή, σήμερα πάμε επτά χρόνια πίσω, όταν ο Βαγγέλης Κορακάκης εμφανίσθηκε στη μοναδική, ίσως, τηλεοπτική εκπομπή που ασχολήθηκε εκτενώς και ενδελεχώς με το λαϊκό τραγούδι τα τελευταία χρόνια. Αναφέρομαι στην εκπομπή του Πάρη Μήτσου «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» (από το ομώνυμο τραγούδι του Κορακάκη με τον Γιάννη Ντουνιά), στην τηλεόραση του «902», που προβλήθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 3 Απριλίου 2010. 

Στην τρίωρη διάρκεια της εκπομπής που γυρίστηκε στη «Μαγιοπούλα», το παλιό στέκι του Βαγγέλη Κορακάκη στην Καισαριανή, ο λαϊκός συνθέτης παρουσίασε μια επιλογή από το ρεπερτόριό του αλλά και στιγμές από το παλιό λαϊκό και το παραδοσιακό τραγούδι. Και πώς θα μπορούσαν να λείπουν τα δημοτικά τραγούδια, όταν ανάμεσα στους ερμηνευτές ήταν ο Λάκης Χαλκιάς, με τον οποίο ο Κορακάκης, είχε συνεργαστεί λίγους μήνες πριν για το δίσκο «Λεβέντικες καρδιές».

Τραγούδησαν επίσης ο Γιάννης Ντουνιάς, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Χαρά Πομώνη, η Σταυρούλα Μανωλοπούλου, η Ελένη Καπηλίδου, ο Βασίλης Κορακάκης και ο Βαγγέλης Κορακάκης

Μαζί με τον Βαγγέλη και τον Βασίλη Κορακάκη που έπαιξαν μπουζούκι, στην ορχήστρα συμμετείχαν ο Γιώργος Φουντούκος με την κιθάρα του, ο Τάσος Αθανασιάς στο ακορντεόν, ο Κώστας Μπιλίσης που έπαιξε πιάνο και τραγούδησε και ο Αντώνης Τζίκας στο κόντρα μπάσο. Η επιμέλεια παραγωγής ήταν της Άννας Μπούντα και του Πάρη Μήτσου και η σκηνοθεσία της Βρησηίδος Δανάλη.

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή, αφού ζητήσουμε την κατανόησή σας για τη μέτρια ποιότητα της εικόνας, που οφείλεται στο «σήμα» του καναλιού την ώρα της μετάδοσης.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!