Στην πρώτη εμφάνισή των Rolling Stones προέκυψε και το όνομα!

Τον Ιούλιο, του 1962, οι Rolling Stones έκαναν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση σαν συγκρότημα στο ιστορικό Marquee Club του Λονδίνου.
12/07/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
Ο μύθος λέει ότι δεν είχαν καν όνομα ακόμη και έγινε «νονός» τους ο Brian Jones όταν τηλεφώνησε σ’ ένα αγγλικό μουσικό περιοδικό να πει για την συναυλία τους και να γραφτεί έστω μια γραμμή για το live τους. Τότε ο δημοσιογράφος στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου που κρατούσε σημειώσεις και τα ονόματα των μουσικών για την εμφάνισή τους στο Marquee, ρώτησε τον Brian ποιο είναι το όνομα του συγκροτήματος. Τότε ο Brian συνειδητοποίησε ότι δεν είχαν όνομα και απήντησε αυθόρμητα «The Rolling Stones!» 

Η αμοιβή τους για την συναυλία αυτή ήταν μόλις 20 λίρες τις οποίες μοιράστηκαν οι Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman, Charlie Watts και Brian Jones! Όσο για τα έξοδα της συναυλίας, ενοικιάσεις κάποιων οργάνων και ότι προκύπτει σε τέτοιες περιπτώσεις «καθάρισε» ο Mick Jagger που ήταν ο πιο εύπορος απ’ όλα τα μέλη.

Στην συναυλία οι Rolling Stones εμφανίστηκαν δίπλα στον 34χρονο μπλουζίστα Alexis Korner, από τους πιονέρους της βρετανικής blues σκηνής την εποχή εκείνη και το συγκρότημά του Blues Incorporated στο οποίο συμμετείχε ο πρόωρα χαμένος τραγουδιστής και από τους πρώτους Άγγλους αρμονικίστες Cyril Davies, που πέθανε το 1964 σε ηλικία 32 ετών! Κάθε αρχή και δύσκολη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!