Ρένα Στάμου & Βαγγέλης Κορακάκης μαζί… 9 χρόνια πριν

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO) Όταν ο Βαγγέλης Κορακάκης συνόδευσε την Ρένα Στάμου σε δυο θρυλικά λαϊκά τραγούδια.

Τα «διαμάντια» του Βαγγέλη Κορακάκη


Λίγες μέρες πριν από τις 4 συναυλίες του Βαγγέλη Κορακάκη με τον Γιώργο Νταλάρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η αναζήτηση στο αρχείο συνεχίζει να μας αποκαλύπτει «καινούργια», «ξεχασμένα διαμάντια» και καλλιτεχνικές συμπράξεις που, ακόμα κι αν έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στην τελευταία δεκαετία, σχετικά πρόσφατα δηλαδή, με μια λέξη θα τις χαρακτήριζα ως ιστορικές.

To «Πρώτο φθινόπωρο» της Ρένας Στάμου


Το 1992 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του Βαγγέλη Κορακάκη, με τον ευφάνταστο τίτλο «Μπουζουξήδες με πυξίδες». Εκτός του Κορακάκη, στο δίσκο τραγουδούσαν η Αφεντούλα Ραζέλη και ο Κώστας Μάντζιος, ενώ συμμετείχαν με ένα τραγούδι η Ελένη Τσαλιγοπούλου και με άλλα τρία, μια από τις σημαντικές λαϊκές τραγουδίστριες του μεταπολεμικού λαϊκού τραγουδιού, η Ρένα Στάμου.
diskkork.jpg
Τα τρία τραγούδια με την Ρένα Στάμου ήταν το «Σε κάτι παλιομάγαζα», το «Οι φίλοι μου θα κλάψουνε» και σε δεύτερη εκτέλεση (μετά από την πρώτη του Γιώργου Τζώρτζη στους «Άρχοντες» του 1988), το «Πρώτο φθινόπωρο», ένα τραγούδι που μέχρι σήμερα έχει δισκογραφηθεί, τουλάχιστον, έντεκα φορές. Με αυτό τον τρόπο η λαϊκή τραγουδίστρια επαναφέρθηκε τότε στην επικαιρότητα, αφού η τελευταία της δισκογραφική παρουσία είχε πραγματοποιηθεί το 1977.
renast.jpg

Στάμου και Κορακάκης στην ΕΡΤ


Ήταν 18 Απρίλη του 2008 όταν η Ρένα Στάμου εμφανίσθηκε, για μοναδική, ίσως, φορά στην ελληνική τηλεόραση και στην εκπομπή «Έχει γούστο» που παρουσίαζε στη ΝΕΤ η Μπήλιω Τσουκαλά. Στην πρώτη ώρα της εκπομπής, η Στάμου τραγούδησε ζωντανά και θυμήθηκε στιγμές από τη ζωή της και τη μακρά διαδρομή της στο λαϊκό τραγούδι, ενώ προς το τέλος, στο studio παραβρέθηκε ο Βαγγέλης Κορακάκης, που, εμφανώς συγκινημένος, συνόδευσε την Ρένα Στάμου στο «Πρώτο φθινόπωρο», καθώς και στο «Είναι όλα μαύρα» του Γιώργου Μητσάκη. Ένα ξεχωριστό ζεϊμπέκικο στου οποίου την πρώτη εκτέλεση, τον Μάη του 1953 η Ρένα Στάμου συνόδευε τον Στέλιο Καζαντζίδη…

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής με την Ρένα Στάμου και τον Βαγγέλη Κορακάκη.

-Η φωτογραφία της Ρένας Στάμου με τον Βαγγέλη Κορακάκη προέρχεται από το βιβλίο του Νέαρχου Γεωργιάδη και της Τάνιας Ραχματούλινα «Ρένα Στάμου - Μια εγκυκλοπαίδεια του Ρεμπέτικου» (Εκδόσεις «Σύγχρονη εποχή» 2009).

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!