Όταν ο Κώστας Βουτσάς συνάντησε τον Βαγγέλη Κορακάκη…

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Μια τηλεοπτική εκπομπή με ξεχωριστούς καλλιτέχνες του θεάτρου και του λαϊκού τραγουδιού.

Σαν σήμερα…


Στις 31 Δεκεμβρίου 1931 γεννήθηκε στο Βύρωνα της Αθήνας ο Κώστας Βουτσάς, από πατέρα Θρακιώτη και μητέρα Κεφαλλονίτισσα.


«Έχει γούστο» με Βουτσά, Κοντού, Κορακάκη, Ντουνιά


Με διάφορες, κάθε φορά, αφορμές, ο Κώστας Βουτσάς είναι από τα πρόσωπα που δίνουν συχνά το «παρών» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ιδιαίτερα σε τηλεοπτικές εκπομπές ποικίλης ύλης. Ελάχιστες όμως είναι οι εκτενείς αναφορές στη μεγάλη διαδρομή του στο ελληνικό θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Μια από τις ουσιαστικές εκπομπές με καλεσμένο τον Κώστα Βουτσά και πολλά σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα από τον πολυετή διαδρομή του, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, από τον Σιδερή Πρίντεζη, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Η αναζήτηση στο αρχείο μας πάει σήμερα δέκα και πλέον χρόνια πίσω, στις 20 Οκτωβρίου 2008, όταν ο Κώστας Βουτσάς παραβρέθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Έχει γούστο», που παρουσίαζε στη ΝΕΤ η Μπήλιω Τσουκαλά.

Κύρια αφορμή ήταν η περιοδεία της επιθεώρησης «Σκύψε Νου Δου ευλογημένη... ο Εφραίμης σε περιμένει» και μαζί με τον Κώστα Βουτσά, παραβρέθηκαν στην εκπομπή η συμπρωταγωνίστριά του Μάρω Κοντού, ο Τόνυ Άντονυ, ο Γιάννης Καπετάνιος και ο Φώτης Μεταξόπουλος.

Το μουσικό μέρος της εκπομπής ανέλαβαν ο Βαγγέλης Κορακάκης και οι συνεργάτες του μουσικοί και τραγουδιστές. Ο Γιάννης Ντουνιάς, η Χαρά Πομώνη και η Σταυρούλα Μανωλοπούλου που τραγούδησαν, ο Βασίλης Κορακάκης που τραγούδησε και έπαιξε μπουζούκι, ο Γιώργος Φουντούκος στην κιθάρα, ο Τάσος Αθανασιάς στο ακορντεόν, ο Αντώνης Τζίκας στο κοντραμπάσο και ο Κώστας Μπηλίσης στο πιάνο. Εκείνη την εποχή το σχήμα εμφανίζονταν στο ιστορικό στέκι του Βαγγέλη Κορακάκη «Μαγιοπούλα» (νυν «Κρύπτη») στην Καισαριανή.

Η σκηνοθεσία της εκπομπής που μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη στο video ήταν του Χρήστου Φασόη.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates