Όταν άνοιξε η «αυλαία» για Σωκράτη και Μελίνα

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Μια από τις πρώτες τηλεοπτικές εμφανίσεις ενός ντουέτου που έγραψε τη δική του ιστορία στο λαϊκό τραγούδι.

Όταν η «γυναίκα η μοιραία» άναψε «τσιγάρο ατέλειωτο»


Ήταν κάπου στα 1994 όταν ο Σωκράτης Μάλαμας και η Μελίνα Κανά εμφανίσθηκαν σε μια από τις σημαντικότερες μουσικές εκπομπές, την «Αυλαία», που παρουσίαζε στην ΕΤ 2 ο Γιώργος Κυβέλος.

Ήταν η εποχή της κυκλοφορίας του «Κύκλου», του τρίτου προσωπικού δίσκου του Σωκράτη Μάλαμα, ενώ είχαν περάσει δυο χρόνια σχεδόν, από την έκδοση του δεύτερου δίσκου της Μελίνας Κανά με τα τραγούδια «Της μέρας και της νύχτας», σε μουσική του Σωκράτη Μάλαμα, με τα οποία έγινε γνωστή στο πλατύ κοινό.

Η «Αυλαία» ξεκίνησε με ένα πρόλογο από το μουσικό σύμβουλο της εκπομπής Τάσο Φαληρέα, ενώ εκτός από τη συζήτηση με τον Γιώργο Κυβέλο, ο Σωκράτης Μάλαμας και η Μελίνα Κανά παρουσίασαν μαζί μια επιλογή τραγουδιών από τις μέχρι τότε δισκογραφικές δουλειές τους, αλλά και δυο από τα κλασικά του Μάνου Λοΐζου σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Γιάννη Θεοδωράκη.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Άκης Κατσουπάκης (πιάνο, keyboards), Δημήτρης Αναγνωστόπουλος (μπουζούκι), Κώστας Τσούγκρας (ακορντεόν), Νίκος Χασάπης (κρουστά), Κώστας Θεοδώρου (κοντραμπάσο, νέι).

Η σκηνοθεσία της εκπομπής, που μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη στο video, ήταν του Θάνου Χρυσοβέργη.


Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!